Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2022, 18:30
Čas čítania 1:18
Viktor Kniš

S Výbohom si tyká, poznajú sa 25 rokov. Sudca, ktorý mal rozhodovať o olicharchovi, bol blízky aj Lučanskému

NEWS MIROSLAV VÝBOH
Uložiť Uložené

Sudca Špecializovaného trestného súdu Roman Púchovský priznal, že sa pozná s oligarchom Miroslavom Výbohom 25 rokov. Podal námietku zaujatosti.

O obžalobe oligarchu Miroslava Výboha mal rozhodovať sudca Roman Púchovský, ktorý však priznal, že je dobrým priateľom podnikateľa, a Najvyšší súd jeho námietku zaujatosti prijal.

Púchovský tvrdí, že si s Výbohom tyká, vraj sa poznajú 25 rokov a stretávali sa „na spoločenských a športových aktivitách, výlučne z dôvodu mimopracovných aktivít“, informujú Aktuality. Sudca priznal, že by nebol schopný rozhodovať nezaujato. 

O Výbohovi teda bude rozhodovať sudca Jozef Šutka, oligarcha sa však doteraz ukrýva v zahraničí a je na neho vydaný medzinárodný zatykač.

Miroslava Výboha nedávno odfotili v reštaurácii Caviar Kaspia v Dubaji, kde sedí po boku jazdca F1 Charlesa Leclerca.

Na snímku upozornil Denník N. Médiá dlhodobo disponovali informáciou, že sa oligarcha nachádza v Spojených arabských emirátoch, teraz však existuje aj rukolapný dôkaz. Pôvodne sa vraj nachádzal v Monaku, vypovedať neprišiel.

Vraj sa poznal aj s Lučanským

Keď podnikateľ František Böhm v rámci svojej výpovede na polícii vypovedal aj proti bývalému policajnému prezidentovi Milanovi Lučanskému, údajne spomenul situáciu, keď vraj Lučanský Böhmovi ešte pred zadržaním poradil, aby sa na Slovensko nevracal.

Následne Lučanský Böhmovi údajne povedal, že „ak sa chce vrátiť, tak nech príde teraz, lebo službu na Špecializovanom trestnom súde má Roman Púchovský, ktorý je jeho kamarát, a skúsi u neho vybaviť, aby nešiel do väzby“, píše sa v návrhu na väzbu pre Milana Lučanského. 

František Böhm sa zastrelil po prepustení z väzby, Milan Lučanský spáchal vo väzbe samovraždu. 

Výboh
Zdroj: Instagram/charlesleclerc16

Pelle ďakuje

Výboha obvinili ako prijímateľa úplatku, spolupracujúci obvinení však vypovedajú, že nebol konečným adresátom. Ak mu dokážu vinu, mohol by dostať až 15 rokov väzenia. Skutok vraj spáchal ešte v roku 2014.

Podnikateľ Michal Suchoba polícii povedal, že oligarchovi Miroslavovi Výbohovi osobne odniesol 150-tisíc eur v 500-eurových bankovkách v krabici od luxusného šampanského Cristal. Výboh vraj na ďalšom stretnutí povedal, že „Pelle ďakuje“. Suchobova firma následne dostala lukratívnu štátnu zákazku. O vzťahu medzi Výbohom a Pellegrinim vypovedá aj ďalší spolupracujúci obvinený – exšéf finančnej správy František Imrecze.

Petra Pellegriniho v kauze neobvinili, už však bol vypovedať na NAKA ako svedok. 

Domov
Zdieľať
Diskusia