Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. decembra 2021, 13:30
Čas čítania 2:48
Dominik Vetrák

V seriáli Hawkeye sa udiali veci, ktoré menia celý marvelovský svet. Vracajú sa milované postavy a predstavujú sa Young Avengers?

V seriáli Hawkeye sa udiali veci, ktoré menia celý marvelovský svet. Vracajú sa milované postavy a predstavujú sa Young Avengers?
Zdroj: Disney+
FILMY A SERIÁLY HAWKEYE
Uložiť Uložené

Fanúšikovia seriálového Daredevila a jeho sveta budú nadšení. A prežil Hawkeye ako jeden z posledných Avengers?

Článok obsahuje spoilery na seriál Hawkeye.

Posledný rok sme neustále počúvali, že v seriáli Hawkeye sa objaví Vincent D’Onofrio ako Wilson Fisk AKA Kingpin. Postavy v seriáli na neho odkazovali od prvého dielu a v tom piatom sa konečne odhalil.

V šiestej časti už má hlavnú rolu, bojuje s Kate Bishop a my zisťujeme, že ide o hodnovernejšiu verziu komiksovej postavy než v prípade seriálu Daredevil od Netflixu, kde bol hlavnou postavou. Kingpin bol v Daredevilovi extrémne silný a odolný, nemal však telo z betónu, ako to zrejme bude vo svete Marvel Cinematic Universe. 

Aj napriek tomu, že v seriáli Hawkeye mal dosť veľa dialógov a priestoru, nedal divákom ani len náznak toho, či ide o úplne novú verziu Kingpina alebo o tú istú postavu ako z Daredevila. Ak si videl snímku Spider-Man: No Way Home, dobre vieš, ktorá ďalšia postava zo seriálov na Netflixe sa tam objavila, no ani v tom prípade sme sa nedozvedeli, či ide o tie isté charaktery.

Odporúčané
Netflix do konca roka vydá 10 filmov, na ktoré sa tešíme viac ako na Avatara 2 Netflix do konca roka vydá 10 filmov, na ktoré sa tešíme viac ako na Avatara 2 13. júla 2022, 16:30

Netušíme, prečo nás takto Marvel ťahá za nos. Tieto postavy milujú milióny fanúšikov a divákov na celom svete, a tak by sa viac než patrilo, aby nám niekto odpovedal, či sú rovnaké, aké poznáme z Daredevila a spol. Samotný herec D’Onofrio si myslí, že ide o pokračovanie jeho charakteru z Daredevila, ale kým nám to nepotvrdí šéf Marvelu Kevin Feige, sme stále na nule.

Ako sme už vysvetľovali v nejednom článku, Marvel môže chcieť tieto postavy vyobraziť v inom svetle a začať rozprávať ich príbehy s čistým štítom, a tak by mohol ignorovať udalosti seriálov na Netflixe. Prečo teda neobsadiť nových hercov, aby tým divákov neplietli? Ak totiž obsadia starých hercov, získajú tým množstvo ich fanúšikov a divákov, ktorí sú už s charaktermi oboznámení.

Navyše presne to isté už urobili vo filmoch Spider-Man: Far From Home a No Way Home. J. K. Simmons tam hrá úplne inú verziu novinára J. Jonaha Jamesona, ktorý nenávidí a diskredituje Spider-Mana. Inú verziu tejto postavy už totiž hral v trilógii Spider-Man Sama Raimiho.

Hawkeye
Zdroj: Disney+

Či už budú Kingpin a ďalšie postavy zo sveta Daredevila rovnaké ako v spomínaných seriáloch, alebo ich minulosť Marvel „zmaže“ a začne nanovo, isté je, že v niečom odlišné budú. Už pri Kingpinovi vidíme, že je oveľa húževnatejší, silnejší a odolnejší ako v Daredevilovi.

Viac sa tak prikláňa ku komiksovej verzii, kde šlo o obrovského hromotĺka, ktorý bol síce normálnym človekom bez nadľudských schopností, no aj tak svojou silou a odolnosťou pripomínal skôr tank. Pri komiksovkách si na toto musíš zvyknúť. Podobne to mala aj Yelena či Echo v predošlých dieloch, keď odkopli svojich protivníkov a tí leteli vzduchom niekoľko metrov, ako keby ich odkopol Superman. 

Odporúčané
RECENZIA: Hawkeye RECENZIA: Hawkeye 23. decembra 2021, 10:30

A keď už spomíname Yelenu, viacerých asi poteší, že Clinta nezabila a prijala jeho verziu príbehu, teda pravdu. Chápe, že Natasha sa obetovala a že nebolo možné to nijako zmeniť. S Clintom nebudú hneď najlepší priatelia, ale je možné, že si k sebe v budúcnosti nájdu cestu. Rozhodne si ju Yelena nájde ku Kate Bishop. Herečky Florence Pugh (Yelena) a Hailee Steinfeld (Kate) majú medzi sebou úžasnú chémiu a je radosť pozerať sa na ich dialógy a interakcie. 

Hawkeye
Zdroj: Disney+

Echo sa na konci oddelila od Fiskovej organizácie a chcela svojho strýka zabiť. Výstrel však padol mimo záberu, takže je jasné, že Fisk žije. Neprekvapilo by nás, keby sa seriál Echo začínal presne v tom momente. Padne výstrel, avšak Daredevil (špekuluje sa, že sa Daredevil objaví v seriáli Echo aj She-Hulk) zbraň odkloní. Alebo sa stane niečo podobné, no Fisk určite prežije. 

Teší nás aj to, že Hawkeye prežil a je šanca, že sa ešte v nejakých tých Avengers objaví. Naskytá sa aj otázka, či sa nedočkáme aj 2. série seriálu, čo by sme rozhodne brali. Predsa len, postavy ako Hawkeye, Yelena (ako nová Black Widow) či Kate nemajú veľké šance objaviť sa v iných seriáloch a filmoch. Možno až v neohlásenom, ale určite chystanom projekte Young Avengers.

P. S. Jack bol predsa len nevinný. Zdá sa, že chlap, ktorý pôsobí ako príliš milý, starostlivý a chápavý muž, nemusí byť automaticky slizký a podradný záporák. Azda sa herec Tony Dalton, ktorý ho stvárňuje, ešte niekde v marvelovskom svete objaví. 

Domov
Zdieľať
Diskusia