Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2021 o 8:08
Čas čítania 1:06
Adam Novosad

Je mi na vracanie. Lekár reaguje na Borisa Kollára, ktorý chce všetko pootvárať a zaviesť orbánovský model so 7 000 lôžkami

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Milan Kulkovský napísal v reakcii na Kollárov nápad z RTVS kritický status.

Boris Kollár v nedeľu na obrazovkách RTVS v diskusnej relácii O päť minút dvanásť vyhlásil, že by sa mu najviac pozdával orbánovský model, v ktorom zostáva krajina kompletne otvorená, len sa navýši počet lôžok v nemocniciach. Kto sa podľa Kollára nedá dobrovoľne zaočkovať, ten bude vystavovať samého seba riziku, že zomrie.

Odporúčané
Boris Kollár chce orbánovský model. Otvorme všetko a zabezpečme lôžka. Kto sa nezaočkuje a zomrie, to už bude jeho chyba Boris Kollár chce orbánovský model. Otvorme všetko a zabezpečme lôžka. Kto sa nezaočkuje a zomrie, to už bude jeho chyba 19. decembra 2021 o 16:09

Na tento nápad medzitým stihol zareagovať primár Milan Kulkovský, ktorý svoj status začal slovami, že sa mu Kollárove vyjadrenia azda snívajú. 

„Len pripomeniem, v súčasnosti máme strop okolo 3 800 lôžok. Už pri týchto počtoch je výrazným spôsobom obmedzená starostlivosť o necovidových pacientov. Tí sa na niektorých oddeleniach tlačia ako sardinky, šiesti v izbách, ktoré sú určené pre štyroch. Muži a ženy spolu. Na čo sa tu hráme?“ píše lekár vo svojom statuse.

Kulkovského nahnevalo, že Kollár očividne nemá potuchy o tom, ako to vyzerá v bežnej nemocnici, kde ako politik nemôže využiť svoj status „nadčloveka“.

„Politici by mali zdravotníkom, ktorí sú ochotní v takýchto stredovekých podmienkach pracovať, bozkávať ruky a nohy. A nie naopak, zatvárať ich a v diskusiách dokazovať, že o stave nášho zdravotníctva nemajú ani šajnu,“ skonštatoval Kulkovský. 

Podľa lekára je jasné, že Kollárovi záleží na každom hlase, či už pochádza od profesora, alebo od človeka, ktorý nevie narátať do päť, ale rozhnevalo ho, s akou ignoranciou a aroganciou moci sa predseda parlamentu v diskusnej relácii prezentoval.

„A čo personál pre tých 7 000 covid lôžok? Už teraz mnohí melú z posledného, a keď sa im niečo nepáči a posťažujú sa, odvezú ich policajti,“ zakončil s narážkou na minulotýždňové zadržanie protestujúcich záchranárov. „Je mi na vracanie…“ dopísal na záver.

Domov
Zdieľať
Diskusia