Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2021 o 16:09
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Boris Kollár chce orbánovský model. Otvorme všetko a zabezpečme lôžka. Kto sa nezaočkuje a zomrie, to už bude jeho chyba

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Predseda parlamentu chce otvoriť gastroprevádzky, ale najradšej by pootváral kompletne všetko.

Predseda Sme rodina Boris Kollár podporí Richarda Sulíka (SaS), ktorý by chcel v súčasnej situácii otvárať reštaurácie. Predseda parlamentu sa dokonca ministra hospodárstva chystá prísť podporiť priamo na najbližšie rokovanie vlády, čo potvrdil v diskusnej relácii O päť minút dvanásť na RTVS.

Kollár debatoval s lídrom Hlasu-SD Petrom Pellegrinim, s ktorým sa v samotnom závere relácie zhodli na tom, že podľa nich najlepším riešením by bolo všetko pootvárať a nechať zodpovednosť na ľuďoch. Kollár vyhlásil, že ide o takzvaný orbánovský model, ktorý premiér Viktor Orbán zaviedol v susednom Maďarsku a veľmi sa mu pozdáva.

Kollár
Zdroj: TASR

„Toto je orbánovský model, ten sa páči aj mne. Nechať všetko otvorené, zabezpečiť dostatok lôžok, dostatok pľúcnych ventilácií a dostatok zdravotného personálu, aby sme zvládli ten nápor,“ vyhlásil Kollár. 

Na otázku, ako by zdravotnícky systém dokázal takýto krok ustáť, reagoval, že rozhodnutie, či sa človek zaočkuje alebo nezaočkuje, už treba nechať na každom človeku individuálne. 

Odporúčané
Navštívili sme butik Laury Vizváryovej Tu sa oblečiem: O tom, ako Boris Kollár míňa peniaze, má veľa ľudí zlé predstavy, hovorí Navštívili sme butik Laury Vizváryovej Tu sa oblečiem: O tom, ako Boris Kollár míňa peniaze, má veľa ľudí zlé predstavy, hovorí 4. júla 2024 o 9:30

„Nedal si sa zaočkovať, prosím, riskuješ, že zomrieš. My máme strop pri 3 800 lôžkach a sme vybavení, treba pripraviť 6 000 – 7 000 lôžok a nechať všetko otvorené,“ zakončil predseda parlamentu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia