Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2021, 10:27
Čas čítania 0:31
Viktor Kniš

Po ôsmej večer kúpiš jedlo pre psa, ale do potravín je vstup zakázaný. Chaos v opatreniach pokračuje

NEWS OPATRENIA
Uložiť Uložené

Ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že vie, čo robí.

Podľa vyhlášky hlavného hygienika môžu mať potraviny otvorené aj po ôsmej hodine večer, ale podľa uznesenia vlády nemôžu Slováci vo večerných hodinách po 20.00 h ísť si do nich nakúpiť. Na nezrovnalosti v opatreniach poukázala TV Markíza.

„Môžeme potvrdiť, že nedošlo k omylu, výnimka zo zákazu vychádzania tam nie je z dôvodu, lebo sme chceli znížiť pohyb ľudí v prevádzkach,“ vysvetľuje ministerstvo zdravotníctva. Hovorkyňa rezortu zdravotníctva dodáva, že potraviny naozaj môžu mať otvorené, len sa im pre nula zákazníkov neoplatí otvoriť. Polícia by mohla pokutovať ľudí, ktorí do potravín po 20.00 h vstúpia. 

TV Markíza upozorňuje, že toto opatrenie spôsobilo, že môžu mať otvorené predajne potravín v obchodných centrách, ktoré zároveň môžu privítať aj zákazníkov. Existuje totiž výnimka zo zákazu vychádzania po 20.00 h, ktorá sa vzťahuje práve na nákupné komplexy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia