Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2021, 6:54
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Prokurátor, ktorý stopol kauzu Fica a Kaliňáka na chate, poľuje vedľa Bödöra. Pomohol aj Ficov spolužiak

NEWS FICO A KALIŇÁK NA CHATE
Uložiť Uložené

Nadácia Zastavme korupciu upozornila na prepojenia medzi prokurátormi v Nitre a hlavnými aktérmi kauzy chata.

Nadácia Zastavme korupciu upozorňuje na prepojenia medzi prokurátormi z Nitry, kde zrušili trestné stíhanie v súvislosti s nahrávkami z chaty pri Leviciach. Pôvodne prípad dozorovala práve levická okresná prokuratúra, keď sa však nahrávky dostali na svetlo sveta cez médiá, prípad prevzali prokurátori v Nitre. 

Prieskum mal na starosti vedúci oddelenia dohľadu v trestnom konaní Ivan Huszár, ktorý je podľa NZK poľovníkom s revírom hneď vedľa Bödörovho. Prokurátor tvrdí, že Bödörovcov nepozná. 

„Ako súkromná osoba a ani ako predseda Poľovníckeho združenia Dva cery Telince nemám žiadny vzťah s Poľovníckou spoločnosťou Čierny vŕšok,“ povedal nadácii.

Ďalší prokurátor Ivan Mandalov, ktorý na prípade spolupracoval, je bývalý spolužiak Roberta Fica. Študovali v rovnakom ročníku na Univerzite Komenského. Mandalov však tvrdí, že šéf Smeru bol len jeden z približne stovky jeho spolužiakov a nemá s ním žiadny vzťah. Naposledy ho vraj videl pred piatimi až desiatimi rokmi. 

Prokurátori nevidia dôvod na to, aby sa cítili v konflikte záujmov v tomto prípade. 

„Zistenia Nadácie Zastavme korupciu zatiaľ nepreukazujú, že k zaujatosti konkrétneho prokurátora došlo. Uvedené prepojenia však vytvárajú dojem, že Krajská prokuratúra v Nitre sa ako celok nejaví ako objektívne nestranná. Nadácia preto podá podnet na generálnu prokuratúru na preskúmanie postupu,“ upozornila nadácia.  

Domov
Zdieľať
Diskusia