Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2022, 12:30
Čas čítania 11:26
Martin Adam Pavlík

50 najočakávanejších filmov roka 2022 (2. časť)

50 najočakávanejších filmov roka 2022 (2. časť)
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY A SERIÁLY ROKA 2022
Uložiť Uložené

Prečítaj si ďalší prehľad premiér.

Napínavé pokračovania kultových filmových sérií, množstvo animákov pre deti či celú rodinu, celovečerné debuty, silné životopisné drámy či napínavé trilery a horory. Poď sa pozrieť na to, čo nás tento rok čaká v kinách. 

Vzhľadom na veľké množstvo filmov sme zoznam rozdelili na dve časti, ako to robievame každý rok. Prvú časť si môžeš prečítať tu. V tejto druhej nájdeš opäť snímky, ktoré vyzerajú skvele a nebudeš sa môcť dočkať, až ich uvidíš v prítmí veľkej kinosály. 

26. The Unbearable Weight of Massive Talent

Máš rád Nicolasa Cagea? Máš pocit, že už dlho sa neobjavil v nejakom dobrom filme? Táto akčná komédia, v ktorej si zahrá hlavnú úlohu, sľubuje poriadne zábavnú jazdu. Päťdesiatsedemročný Američan si v nej totiž zahrá sám seba. Vo filme Toma Gormicana Nicolas Cage vystúpi na narodeninovej oslave svojho superfanúšika miliardára.

Cage je však tajným informátorom CIA, keďže miliardár je zároveň nebezpečným narkobarónom (stvárnil ho Pedro Pascal, pamätať si ho môžeš napríklad zo seriálov Hra o tróny či Narcos). Ako sa to skončí, sa dozvieme už 22. apríla. V snímke uvidíme aj Neila Patricka Harrisa (How I Met Your Mother).


27. Legaly Blonde 3

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 5. januára 2024, 12:30

Reese Witherspoon sa vráti na filmové plátno ako od ucha k uchu vysmiata blondínka Elle Woods oblečená celá v ružovom a s malou čivavou v kabelke. Prvý diel adaptácie Amandy Brown sme mohli vidieť ešte v roku 2001 (nakrútil ju Robert Luketic) a o pokračovanie sa postaral v roku 2003 Charles Herman-Wurmfeld. 

Spolu s Witherspoon sa vráti aj Jennifer Coolidge (určite si ju pamätáš ako Stiflerovu mamu z bláznivej tínedžerskej komédie Prci, prci, prcičky) v úlohe Paulette Parcelle. Zatiaľ síce nie je známy príbeh tretieho pokračovania tejto „oddychovej“ komédie, ktorá sa snaží búrať stereotypy o blondínkach, no vieme, že na režisérsku stoličku si tentoraz sadne Jim Suk. Premiéra filmu je naplánovaná na máj.

Pravá blondýnka 2  Reese Witherspoon
Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer


28. Elvis 

Máš rád snímky o slávnych hudobníkoch, ako napríklad Ray, Walk the Line, Rocketman, Bohemian Rhapsody či Control? Mal by si spozornieť. Skúsený 59-ročný režisér Baz Luhrmann (Moulin Rouge, Veľký Gatsby) totiž nakrútil drámu Elvis. Tá nehovorí o nikom inom než o Elvisovi Presleym. Životopisnú drámu o kráľovi rock and rollu uvidíme v júni a legendárneho speváka stvárni Austin Butler.

Charizmatického Butlera si už mohol vidieť napríklad v poslednej „tarantínovke“ s názvom Vtedy v Hollywoode, kde stvárnil Texa Watsona, člena vražedného gangu Charlesa Mansona. V Luhrmannovej snímke si zahrá aj Tom Hanks. Predstaví sa v úlohe Presleyho manažéra a herec Kelvin Harrison jr. si zahrá bluesového gitaristu B. B. Kinga. Život Presleyho sfilmoval pre televíziu ešte v roku 1979 aj John Carpenter (Elvisa vtedy stvárnil Kurt Russell), no toto bude pravdepodobne iná liga.  

Elvis Austin Butler
Zdroj: Warner Bros. Pictures


29. Jurassic World: Dominion

Keď prišli pred niekoľkými rokmi zvesti o tom, že sa chystá reštart kultového Jurského parku s názvom Jurský svet, všetci zarytí fanúšikovia mierne spozorneli a skepticky zdvihli obočie. Ukázalo sa, že vôbec nebolo prečo pochybovať. Americký režisér Colin Trevorrow predviedol fantastický návrat do podmanivého, no zároveň poriadne desivého sveta dinosaurov.

A keďže práve on sa postaral aj o tretie pokračovanie, s podnázvom Nadvláda, je viac než jasné, že pôjde o ďalšiu parádnu dobrodružno-akčnú jazdu, pri ktorej v kine zabudneme dýchať. Nielenže sa tentoraz vráti hláškujúci Chris Pratt spolu so šarmantnou Bryce Dallas Howard, ale vyzerá to tak, že uvidíme aj hercov z pôvodného Jurského parku z roku 1993, konkrétne Sama Neilla či Lauru Dern. Na veľkom plátne sa opäť objavia 10. júna.



30. Lightyear 

Film sa zameria na príbeh astronauta Buzza Lightyeara. Hlas mu v tomto očakávanom animáku prepožičal Chris Evans. Producenti plne zverili réžiu do rúk Angusovi MacLanovi, pre ktorého to bude celovečerný debut. No už z traileru to vyzerá tak, že Disney s Pixarom opäť rozcítia nejedno detské (a možno aj dospelácke) oko. Presvedčiť sa o tom budeš môcť  17. júna.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 107513 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý rockový spevák si zahrá v akčnej komédii po boku Jennifer Lopez.
  • V ktorom filme bude mať vášnivé sexuálne scény Harry Styles s oscarovou herečkou.
  • Ktorá známa americká herečka si opäť sadla na režisérsku stoličku a nakrútila psychologický triler.
  • V ktorom filme oceňovaného režiséra s oscarovými nomináciami si zahrá speváčka Taylor Swift.
  • Prečo sa Michael B. Jordan rozhodol režírovať film Creed III.
  • V ktorom filme sa po rokoch znova stretnú Julia Roberts a George Clooney.
  • Ktorému režisérovi sa podarilo do svojho filmu obsadiť Margot Robbie, Christiana Bala, Johna Davida Washingtona, Anyu Taylor-Joy, Roberta De Nira a Ramiho Maleka.
  • O čom bude najnovšia snímka Damiena Chazella a kedy ju uvidíme v kine.
  • O živote ktorej osobnosti bude najnovšia životopisná dráma Bradleyho Coopera.
  • Na ktorý špičkový horor sa môžeš tešiť v roku 2022.
Domov
Zdieľať
Diskusia