Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2021, 17:11
Čas čítania 0:35
Jakub Paulík TASR

Rusi sú vraj pripravení „vyprovokovať odvetnú paľbu“. Podľa Ukrajiny vyslali na hranice ďalších ostreľovačov a tanky

NEWS RUSKO UKRAJINA
Uložiť Uložené

V priebehu utorka sa majú o situácii na hraniciach Ruska a Ukrajiny rozprávať prezidenti Joe Biden a Vladimir Putin.

Ukrajinský rezort obrany dnes upozornil na možnú eskaláciu napätia na hraniciach s Ruskom. Moskva podľa Ukrajiny na miesto vyslala nových ostreľovačov a tanky. Údajne sú pripravení na ukrajinskej strane zapríčiniť straty, zničiť monitorovacie zariadenia a „vyprovokovať odvetnú paľbu“

Ukrajina už predtým informovala, že Rusko pri hraniciach zhromaždilo viac než 94-tisíc vojakov. K situácii sa ministerstvo obrany vyjadrilo niekoľko hodín pred avizovaným videohovorom amerického prezidenta Joea Bidena a ruského prezidenta Vladimira Putina.

Odporúčané
Podľa americkej tajnej služby plánujú Rusi začiatkom roku 2022 inváziu na Ukrajinu. Prezident USA je vraj pripravený konať Podľa americkej tajnej služby plánujú Rusi začiatkom roku 2022 inváziu na Ukrajinu. Prezident USA je vraj pripravený konať 4. decembra 2021, 9:39

Tí majú spoločne rokovať o situácii na hraniciach Ruska a Ukrajiny. Putin bude od Bidena žiadať záväzok, že Ukrajina nevstúpi do NATO. 

Podľa zistení amerických tajných služieb má Rusko v pláne začiatkom roka 2022 podniknúť vojenskú ofenzívu, na ktorej by sa vraj malo podieľať až 175-tisíc vojakov. Kremeľ tieto informácie poprel.

Americký prezident Joe Biden na zistenia tajných služieb reagoval prípravou bližšie neurčitých obranných opatrení. Prezident zároveň vyhlásil, že USA v prípade invázie podnikne kroky, ktoré ruskú ofenzívu sťažia.

Domov
Zdieľať
Diskusia