Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2021, 8:12
Čas čítania 0:38
Adam Novosad

Na vianočnej párty v Španielsku sa nakazilo 68 lekárov a sestier, aj keď mali negatívne antigénové testy a tretie dávky vakcíny

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

V španielskej Malage zorganizovali vianočnú párty pre zdravotníkov, z ktorej sa stala šíriteľská udalosť.

Na vianočnej párty zdravotníkov v španielskom meste Malaga sa nakazilo koronavírusom 68 zdravotných sestier a lekárov. Úrady pripisujú šírenie vírusu buď samotnej párty, alebo spoločnému stolovaniu, ktoré si medzitým zdravotníci pred Vianocami zorganizovali, informuje The Independent.

V regionálnej univerzitnej nemocnici v Andalúzii sa na vianočnom večierku zúčastnilo až 173 rôznych zdravotníkov, pričom spomedzi nakazených 68 osôb mala každá z nich pred príchodom na párty buď antigénový test, alebo už absolvovala tretiu dávku vakcíny.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Isles Yacht Club

Aj keď žiadny z nakazených nezaznamenal vážnejšie symptómy a pozitívne testovaní zdravotníci ochorenie zvládajú len s miernym priebehom, rozšírenie nákazy na párty otvorilo diskusiu o efektivite antigénových testov.

Úrady už odporučili zdravotníkom z ostatných verejných aj súkromných nemocníc, aby sa tento rok vianočným večierkom vyhli. V prípade výrazného zhoršenia situácie by mohli pozitívne testovaní lekári spôsobiť kolaps zdravotníckeho systému.

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

V Španielsku doteraz evidujú len hŕstku potvrdených prípadov nového variantu omikron, ale vláda varuje, že prípadov bude zrejme oveľa viac ako len tých, ktoré sa zatiaľ podarilo zachytiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia