Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. decembra 2021, 15:08
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík

VIDEO: Svet ako z Terminátora je tu. Robota, ktorý sa tvári a správa ako reálny človek, vyrobili v Spojenom kráľovstve

VIDEO: Svet ako z Terminátora je tu. Robota, ktorý sa tvári a správa ako reálny človek, vyrobili v Spojenom kráľovstve
Zdroj: Engineered Arts, propagační materiál
TECH ROBOTIKA
Uložiť Uložené

Cena robota Ameca je aktuálne neznáma.

Spoločnosti Engineered Arts sa podarilo vytvoriť výnimočne autenticky pôsobiaceho humanoidného robota s názvom Ameca. Mimikou tváre a gestikuláciou sa v istom smere podobá viac na človeka. Jeho cena je aktuálne neznáma, pretože sa stále nachádza v procese výroby, píše Daily Mail, no určite nepôjde o najlacnejší produkt.

Na promovideu sa Ameca po prebudení obzerá po okolí a pri pohľade na pohyb rúk si ako keby začína uvedomovať svoje bytie. Následne sa s úžasom zahľadí na muža, ktorý ju nakrúca, a obdarí ho vrelým úsmevom. I keď Ameca pôsobí ľudsky, od človeka má na míle ďaleko. Okrem iného nevie napríklad kráčať.

Spoločnosť Engineered Arts je zameraná na výrobu robotov, ktorých používa ako uvádzačov na rôzne akcie. Ich technologická novinka Ameca by sa mala objaviť na blížiacej sa výstave CES 2022. Podľa tvorcov ide o najpokročilejšieho humanoidného robota na svete.

Ameca nadväzuje na Sophiu, prvého robota na svete, ktorý získal občianstvo v Saudskej Arábii. Sophiu, ktorú predstavili v roku 2016, vyrobila firma z Hongkongu Hanson Robotics. Robota naprogramovali tak, aby vedel odpovedať novinárom na otázky a dokonca hovoriť aj vtipy.

Domov
Zdieľať
Diskusia