Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2021, 14:16
Čas čítania 0:53
Jakub Paulík TASR

Arcibiskup, ktorý sa údajne nakazil počas návštevy pápeža na Slovensku, zomrel na koronavírus

NEWS NÁVŠTEVA PÁPEŽA FRANTIŠKA NA SLOVENSKU
Uložiť Uložené

Počas návštevy pápeža Františka v našej krajine sa nakazilo viacero cirkevných hodnostárov.

Arcibiskup Aldo Giordano zomrel vo veku 67 rokov na následky koronavírusu. Ním sa podľa neapolského denníka Il Mattino údajne nakazil počas návštevy pápeža Františka na Slovensku. Vírusom sa vtedy infikovali desiatky cirkevných hodnostárov.

Apoštolský nuncius pri Európskej únii arcibiskup Aldo Giordano podľa denníka „nemal ukončený vakcinačný cyklus“. Zomrel na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici v belgickom meste Leuven.

Konferencia biskupov Slovenska však popiera, že sa Aldo Giordano nakazil na Slovensku. „Vzhľadom na zverejnené informácie súvisiace s jeho onemocnením na covid-19 zároveň pokladáme za potrebné komunikovať, že Mons. Aldo Giordano počas apoštolskej cesty Svätého Otca v dňoch 12. – 15. septembra 2021 Slovensko nenavštívil, a teda nebol ani na slávnostnej svätej omši v Šaštíne,“ tvrdí KBS.

Návštevu podujatia s pápežom Františkom mali na Slovensku pôvodne povolenú iba zaočkovaní občania. Pre nízky záujem však vláda zmenila pravidlá na režim OTP. Svätý Otec František sa počas návštevy Slovenska na vlastnú žiadosť vydal aj na košické sídlisko Luník IX, kde nechýbala ani naša redakcia.

Odporúčané
ZÁZNAM: Pápež odletel do Vatikánu, za štyri dni ho navštívilo viac ako 100-tisíc veriacich ZÁZNAM: Pápež odletel do Vatikánu, za štyri dni ho navštívilo viac ako 100-tisíc veriacich 15. septembra 2021, 8:03

Pápež František rovnako ako Konferencia biskupov Slovenska podporuje ľudí, aby sa dali zaočkovať. Považuje to totiž za akt lásky voči blížnemu, čo odôvodňuje tým, že vakcínou nechránime len seba, ale aj naše okolie.

„Sme presvedčení, že práve očkovanie je veľká pomoc pri zastavení pandémie a pri záchrane tisícov ľudských životov. Zaočkovaním chránime nielen seba, ale aj druhých,“ vyjadrili sa k téme aj slovenskí biskupi.

Odporúčané
Boli sme s pápežom na Luníku IX: Z bytovky sa ozýval Rytmusov Cigánsky sen, z vlajok Vatikánu mali futbalovú bránku Boli sme s pápežom na Luníku IX: Z bytovky sa ozýval Rytmusov Cigánsky sen, z vlajok Vatikánu mali futbalovú bránku 14. septembra 2021, 21:47
Domov
Zdieľať
Diskusia