Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2021, 8:44
Čas čítania 0:34
Jakub Paulík

Monika Beňová sa na Facebooku zmenila na Nguyễn Hoàng Hiếu. Hackli jej profil

POLITIKA MONIKA BEŇOVÁ
Uložiť Uložené

Nové meno bude musieť strpieť ďalších sedem dní.

Vo štvrtok vo večerných hodinách europoslankyni Monike Beňovej niekto hackol účet na Facebooku, zmenil jej meno na Nguyễn Hoàng Hiếu a na profilovú fotku vložil obrázok mačky.

Niektorí z jej sledovateľov nechápali, čo sa deje. „No, pani Monika, prečo práve takéto meno!? Veď ho neviem ani prečítať, nieto ešte vysloviť!“ sťažovala sa Jana.

Europoslankyňa krátko nato v statuse ozrejmila, čo sa stalo. „Pekný večer, pred cca hodinou mi niekto, žiaľ, hackol stránku, adresa aj fotka sú zatiaľ aspoň zmenené naspäť, ale meno si do ‚pôvodného‘ stavu môžem dať až o 7 dní. Ďakujem za trpezlivosť, pochopenie a množstvo správ, ktoré ste mi poslali na IG účet,“ napísala.

Nasledujúcich sedem dní bude teda musieť Monika Beňová vystupovať na sociálnej sieti pod falošným menom. Na Facebooku v súčasnosti europoslankyňu sleduje vyše 63-tisíc používateľov. O napadnutí účtu informovala aj na svojom instagramovom účte, do ktorého sa hackeri nenabúrali.

Monika Beňová.
Monika Beňová. Zdroj: Facebook/screenshot
Domov
Zdieľať
Diskusia