Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2021, 7:58
Čas čítania 0:54
Ivan Koribanič

Na americkej strednej škole strieľal iba 15-ročný chlapec. Zabil troch študentov

Na americkej strednej škole strieľal iba 15-ročný chlapec. Zabil troch študentov
Zdroj: TASR/AP
NEWS USA
Uložiť Uložené

Streľba si vyžiadala troch mŕtvych a osem zranených.

Medzi obeťami sú 16-ročná Tate Myre, 14-ročná Hana St. Juliana a 17-ročná Madisyn Baldwin, píše CNN. Zbraň, ktorou mladík strieľal, si vraj 26. novembra kúpil jeho otec. Nateraz však nie je známe, na aký účel. K útoku sa vyjadril aj americký prezident Joe Biden. „Súcitím s rodinami, ktoré zažívajú obrovský smútok zo straty svojich blízkych,“ znie oficiálne vyhlásenie.


Okrem troch mŕtvych má incident aj ôsmich zranených. Ide o sedem študentov a jedného učiteľa. Dvaja z nich sú v kritickom stave a museli podstúpiť operáciu. Zvyšných šesť je v stabilizovanom stave.

Mike McCabe, zástupca miestneho šerifa, vo vyhlásení uviedol, že motív chlapca je v štádiu vyšetrovania. Podľa neho však tesne pred útokom kolovali po internete videá o tom, že na Oxfordskej univerzite dôjde k útoku. Ide o nepotvrdené informácie, ktoré polícia preveruje.

Domov
Zdieľať
Diskusia