Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2021, 16:11
Čas čítania 1:01
Viktor Kniš

Vláda zavádza celoštátny lockdown, trvať má dva týždne, zaočkovaní nebudú mať výhody

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Vláda schválila lockdown, nehlasovala zaň Veronika Remišová. O podrobnostiach bude informovať premiér a ministri.

Vláda schválila lockdown pre všetkých, informovala o tom Veronika Remišová zo Za ľudí. Nepotvrdené podrobnosti o opatreniach zdieľal denník Hospodárske noviny. Podľa portálu začne platiť lockdown vo štvrtok 25. novembra a trvať bude dva týždne. 

Schválili aj núdzový stav, vďaka ktorému bude možné zaviesť nočný zákaz vychádzania. Zatvoria vraj všetky prevádzky a umožnia len návštevu základných, tzv. esenciálnych obchodov. Výnimka zo zákazu vychádzania bude platiť pre zamestnancov na cestu do práce.

Školy nakoniec zatvárať nebudú, aj keď konzílium odborníkov žiadalo vládu, aby zohľadnila ich zatvorenie. Minister Gröhling tvrdí, že sa nakazilo len minimum žiakov. Strana Sloboda a solidarita v tejto téme uplatnila právo veta. „Berieme to na seba,“ povedal Richard Sulík po rokovaní vlády.

Podľa ministra hospodárstva Richarda Sulíka vláda odškodní zatvorené prevádzky. 

Remišová bola proti

Šéfka Za ľudí Veronika Remišová ako prvá po schválení tvrdého lockdownu na Facebook napísala, že za nové a oveľa prísnejšie pravidlá pre všetkých nehlasovala, zaočkovaní podľa nej majú mať výhody. 

Ministerka si myslí, že tvrdý lockdown nepomôže zvýšiť zaočkovanosť na Slovensku, a teda vlny koronavírusu sa budú opakovať. 

„Hodiť cez palubu ľudí chránených očkovaním pokladám za veľkú chybu. Traja koaliční partneri prijali opatrenia, v ktorých však nie je akýkoľvek motivačný prvok, ktorý by nabádal ľudí, aby sa dali očkovať. Preto som na vláde hlasovala proti takýmto opatreniam.“

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022, 12:00

„Schválený návrh opatrení nepočíta so žiadnou motiváciou pre ľudí chránených očkovaním. Považujem ho z dlhodobého hľadiska za nezodpovedný, pretože obete a utrpenie iba odsúva o niekoľko mesiacov a znížením záujmu ľudí o očkovanie môže situáciu v budúcnosti ešte zhoršiť,“ dodala predsedníčka najmenšej koaličnej strany. 

Domov
Zdieľať
Diskusia