Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2021, 10:31
Čas čítania 0:42
Daniel Mikolášik

Na Slovensku ešte tento týždeň poriadne nasneží. Biela pokrývka napadne aj v nižších polohách

NEWS POČASIE
Uložiť Uložené

Sneženie nás čaká od piatka a pokračovať bude cez víkend.

Na území Slovenska pribudne ešte tento týždeň prvá výrazná snehová pokrývka. Nasnežiť má podľa portálu iMeteo.sk aj v nižších polohách. Meteorológovia hlásia, že prvý sneh príde na Slovensko už tento piatok.

Predchádzať mu bude tlaková níž, ktorá prichádza z oblasti Jadranského mora, známa aj ako Jadranka. „V zimnom období, keď je oblasť Stredozemného a Jadranského mora stále pomerne teplá, sa nad povrchovými vodami prehlbuje tlaková níž, ktorá zvykne v zimnom období postupovať z Jadranu smerom k nášmu územiu,“ informujú meteorológovia.

Už počas piatkových ranných hodín sa začnú od juhozápadu rozširovať zrážky. Tie budú síce spočiatku kvapalné, no okolo obeda už na východe Rakúska (v okolí Viedne) a na Morave začne snežiť. Snehové zrážky sa napokon presunú aj na územie Slovenska.

„Hranica medzi snežením a dažďom bude pomerne krehká. Najvyššia pravdepodobnosť sneženia je v oblastiach ležiacich čo najviac severozápadne. Snežiť môže napríklad v nižších polohách Záhoria, Myjavska, Kysúc či na Považí. Sneženie čaká aj Česko, Poľsko a Rakúsko, kde napadne ešte o čosi viac snehu,“ píše portál, pričom dodáva, že ďalšia vlna sneženia príde aj cez víkend.

sneh
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia