Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2021, 6:46
Čas čítania 0:38
Kamila Šebestová TASR

Prvý človek nakazený koronavírusom bola predavačka na trhu vo Wu-chane, tvrdia vedci

NEWS ČÍNA KORONAVÍRUS VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Pôvodne sa predpokladalo, že prvým nakazeným bol účtovník, ktorý s wuchanským trhom nemal nič spoločné. Teraz však vedci dokázali, že išlo o predavačku.

Prvý človek, ktorý mal koronavírus, bola predavačka na wuchanskom trhu. Časopis Science uverejnil štúdiu, v ktorej vedci opisujú vznik koronavírusu. Vylučuje, že by vírus unikol z laboratória. 

Pôvodne sa totiž predpokladalo, že prvým hostiteľom vírusu bol účtovník, ktorý s trhom nemal žiadnu spojitosť. Aj preto vznikli špekulácie, že vírus unikol z wuchanského laboratória. 

„Jeho symptómy sa objavili až po niekoľkých prípadoch u pracovníkov na trhu vo Wu-chane. Znamená to, že prvým známym prípadom bola predavačka morských plodov, u ktorej choroba prepukla 11. decembra,“ uviedol profesor biológie z americkej Univerzity v Arizone Michael Worobey, ktorý je autorom štúdie.

Domov
Zdieľať
Diskusia