Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
5. januára 2022, 9:30
Čas čítania 4:51
Ema Stanovská

Kam ísť v Bratislave so psom na kávu či pizzu? V týchto podnikoch ho privítajú s otvorenou náručou

GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

V ktorom podniku dostane tvoj pes misku s čerstvou vodou a kde mu naservírujú aj maškrty na drevenom podnose či dokonca polievku?

Vstup psov (a iných domácich miláčikov) do reštaurácií a kaviarní bol na Slovensku kedysi úplne zakázaný, hoci v zahraničí išlo o úplne bežnú vec. Ak by prevádzkovateľ pustil dovnútra psa, hrozila by mu mastná pokuta až do výšky 20-tisíc eur. Výnimku mali len zdravotne postihnuté osoby odkázané na asistenciu špeciálne vycvičených psov.

Tento zákaz sa stal v roku 2018 dokonca víťazom ankety Byrokratický nezmysel roka. Vláda sa ním začala zaoberať až po tom, čo anketa vyvolala búrlivú diskusiu. Všetko napokon zmenila novelizácia zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorá vstúpila do platnosti v júli 2020.

Prevádzkovateľ sa v súčasnosti môže rozhodnúť, či zviera do podniku pustí alebo nie. V prípade, že áno, podľa zákona je povinný zabezpečiť označenie o tomto povolení na viditeľnom mieste pri vstupe a prijať dodatočné hygienické opatrenia na ochranu hotových pokrmov a nápojov.

Na niektorých miestach sa však s domácim miláčikom takmer určite nenaješ. Nepustia ho napríklad do food courtov v nákupných centrách. So psom majú často problém aj v „kebabárňach“ a vo fastfoodoch. Stáva sa, že v niektorých „tradičnejších“ reštauráciách s ním nemôžeš ísť ani na terasu. To je však v zime nepredstaviteľné ako pre pánov, tak aj pre psy.

Odporúčané
Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) 15. apríla 2024, 14:30

V tomto článku ti preto predstavíme 9 dog friendly podnikov v Bratislave, kde sa postarajú nielen o tvoj žalúdok, ale aj o havkáča. Do zoznamu sme sa rozhodli zaradiť iba tie podniky, v ktorých psovi ponúknu aj misku s vodou. Často sa však chlpáčovi ujde aj niečo navyše, napríklad pozornosť nadšeného personálu, maškrty či dokonca polievka.

1. Five Points

Adresa: Panská 23
Otváracie hodiny: pondelok – štvrtok (9.00 – 23.00), piatok – sobota (9.00 – 00.00), nedeľa 9.00 – 22.00

Toto štýlové bistro sídliace v centre mesta je jediným podnikom z nášho zoznamu, kde psovi okrem misky s vodou donesú aj maškrty (piškóty). Nie rovno do papule, ale na peknom drevenom podnose. Tvoj pes si tu možno bude môcť „pokecať“ s jorkšírmi tenistky Dominiky Cibulkovej, ktorá tu pravidelne vysedáva. Ak si teda vždy sníval o tom, že tvoj chlpáč prerazí vo sfére šoubiznisu, tu má šancu. 

Odporúčané
Kam chodí na obed Attila Végh a prezidentka Čaputová? V týchto 5 bratislavských podnikoch zaručene stretneš známu tvár Kam chodí na obed Attila Végh a prezidentka Čaputová? V týchto 5 bratislavských podnikoch zaručene stretneš známu tvár 8. augusta 2021, 12:30

Pre pánov je k dispozícii káva zo žilinskej pražiarne 9grams coffee, sezónna ponuka obedového menu aj drinkov a skvelé raňajkové bagely. Dať si môžeš aj „selfieccino“, čiže kapučíno alebo latté s vlastnou fotografiou alebo hoci aj s fotografiou tvojho psa.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Five Points Bistro (@fivepointsbistro)

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 106387 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • V ktorom podniku tvojmu psovi možno prinesú polievku.
  • Ktorá vegánska reštaurácia je ako vyšitá pre psičkárov.
  • Do ktorej kaviarne priamo v nákupnom centre môžeš ísť aj so psom.
  • Ktorý podnik má psy aj vo svojom motte.
  • Ktoré dve kaviarne sú určené viac pre psy ako pre ľudí.
  • V ktorej dog friendly kaviarni ti prihodia do drinku CBD.
Domov
Zdieľať
Diskusia