Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
8. augusta 2021, 12:30
Čas čítania 3:10
Ema Stanovská

Kam chodí na obed Attila Végh a prezidentka Čaputová? V týchto 5 bratislavských podnikoch zaručene stretneš známu tvár

GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Nevieš, kam na obed, a neprekáža ti vyhodiť si z kopýtka? Nechaj si poradiť od známych spevákov, hercov, športovcov a moderátorov.

V týchto bratislavských podnikoch sa síce nebudeš radovať zo „študentských cien“, ale určite z nich budeš mať zážitok – a to nielen chuťový. Je totiž vysoko pravdepodobné, že v nich stretneš napríklad prezidentku alebo svoj športový či spevácky idol. 

U Taliana

Adresa: Krížna 39
Hodnotenie na Googli: 4,4/5

Ak by sme mali vybrať jeden podnik, v ktorom sa to doslova „hemží“ známymi tvárami, určite by to bola talianska reštaurácia známeho celebritného kuchára Andreu Enu U Taliana. Sardínčan založil svoju prvú reštauráciu v Ružomberku, no pred niekoľkými rokmi sa presťahoval do hlavného mesta s ešte nablýskanejšou dcérskou prevádzkou. Pôvodný podnik ostal v rukách jeho brata.

Ena sa pravidelne objavuje na televíznych obrazovkách a aktuálne tvorí pár s bývalou Miss Slovensko 2003 Adrianou Pospíšilovou, k šoubiznisu má preto blízko. Jeho reštaurácia na Krížnej ulici sa stala „útočiskom“ prominentnej klientely. Navštevujú ju známi futbalisti a zápasníci (Attila Végh, Pavol Neruda a Ondrej Novotný), Richard Lintner, Ivana Gáborík, ale aj herci a moderátori ako Monika Hilmerová, Roman Juraško či Michal Hudák.

Odporúčané
McDonald’s hľadá nové posily do tímu. Okrem kariérneho rastu máš flexibilný pracovný čas, jedlo v 50 % zľave či lístky do kina McDonald’s hľadá nové posily do tímu. Okrem kariérneho rastu máš flexibilný pracovný čas, jedlo v 50 % zľave či lístky do kina 3. mája 2024, 9:30

Za margheritu tu zaplatíš 6,90 eura, najdrahšia pizza stojí 18 eur. Medzi špecialitami je napríklad chobotnica obalená v sardínskom chlebe za 28 eur či jahňacie kotlety v panko strúhanke za 20 eur. Časť reštaurácie je vyhradená pre ľudí, ktorí si chcú dať len dezert alebo sa naraňajkovať. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Andrea Ena U Taliana® (@andreaena_utaliana)

Al Faro

Adresa: Pribinova 8
Hodnotenie na Googli: 4,3/5

Tento luxusný taliansky podnik na brehu Dunaja láka mnohé celebrity, ktoré si obľúbili jeho stredomorský „vibe“, výhľad na nábrežie a taliansku kuchyňu. Pre influencerov je to vďačné miesto na fotenie. Exteriér skrášľujú palmy a kvety, interiér zas zaujme pozoruhodným elegantným štýlom s tehlovými stenami a tradičnými prímorskými doplnkami.

Z tohto podniku neodídeš len s množstvom nového materiálu na svoj instagramový účet, ale aj s podstatne ľahšou peňaženkou. Zobrať to však môžeš z tej lepšej stránky. Keď si dáš ako predjedlo créme brûlée z kačacej pečene za 13,99 eura a ako hlavné jedlo grilovanú chobotnicu za 23 eur, prípadne hovädzí steak s hľuzovkou za 69 eur, tých 7,49 eura za dezert si už ani nevšimneš.

Pečenú pražmu či sépiové ravioly si tu radi vychutnávajú fitneska Monika Jákliová, známy kaderník a vizážista Patrik Suši Veselý či zápasník MMA Attila Végh. A ak budeš mať šťastie, možno tu stretneš aj prezidentku Zuzanu Čaputovú.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Al Faro Ristorante (@alfaroristorante)

Five Points

Adresa: Panská 23
Hodnotenie na Googli: 4,6/5

Bistro/kaviareň v americkom štýle, sídliaca „na rohu“ historického centra, ponúka výberovú kávu od 9grams coffee, sezónne drinky, brunch a obedové menu za 6,50 eura. Kaviareň Five Points milujú najmä ženy, a to pre jej štýlový interiér, jednu z najlepších káv v meste a elegantné miešané nápoje. Interiér zaujme barom a gaučom v tyrkysových farbách, exteriér zas atmosférou vždy rušnej Panskej ulice.

Odporúčané
Najlepšie raňajky v Bratislave: zoradili sme TOP 7 prevádzok Najlepšie raňajky v Bratislave: zoradili sme TOP 7 prevádzok 1. mája 2024, 12:30

Tenistka Dominika Cibulková, ktorá povedala, že je to jej „najobľúbenejší spot v meste“, tu rada vysedáva pri šaláte so svojou rodinou a jorkšírmi. Toto miesto navštevuje aj herečka Mary Bartaloš, Miss World Slovakia 2020 Leona Novoberdaliu či modelka a moderátorka Soňa Skoncová.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Five Points Bistro (@fivepointsbistro)

Iasai 

Adresa: Hviezdoslavovo námestie 4
Hodnotenie na Googli: 4,6/5

Iasai je nielen jedna z najlepších ázijských reštaurácií v Bratislave, ale aj architektonický skvost. Názov Iasai znamená „radosť z každej strany“. Tomu je podľa architektov prispôsobený aj koncept s centrálnym oválnym pultom, okolo ktorého sedia zákazníci a sledujú kuchára, ktorý priamo pred nimi pripravuje sushi. Súčasťou food baru je veľký komunitný stôl a terasa priamo na vychytenom Hviezdoslavovom námestí. Typickým prvkom je aj pútavé neónové osvetlenie. 

V ponuke nájdeš klasické aj moderné sushi, špeciality (napríklad zelené kari či grilované krevety), rameny a dezerty. Cez týždeň ponúkajú „sväté obedy“ od 20 do 25 eur. Majitelia sa hrdia aj signature kokteilmi a čerstvými rybami z overeného chovu.

Medzi častými celebritnými návštevníkmi je hudobný manažér Yaksha, speváčka Emma Drobná, moderátori Sajfa a Adela Vinczeová či bývalá riaditeľka Miss Slovensko Karolína Chomisteková. Prevádzku navštívil aj francúzsko-alžírsky michelinovský kuchár Akrame Benallal.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Karolina Chomistekova (@karolinachomistek)

 Schoppa

Adresa: Kamzíkov vrch 2821
Hodnotenie na Googli: 4,5/5

Reštaurácia Schoppa je sympatický podnik v tradičnom sedliackom štýle s výhľadom na Kamzík, len na skok od centra hlavného mesta. Nachádza sa na Kolibe vedľa lesoparku, kde Bratislavčania trávia rodinné víkendy, opekajú si či športujú. Na stránke reštaurácie sa píše, že „tu môžete cítiť vôňu stromov a trávy, počuť vtáčí spev, dýchať celkom iný vzduch a pri troche trpezlivosti zazrieť aj srnku“.

Odporúčané
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov 25. apríla 2024, 13:30

Nenechaj sa však zlákať „vidieckou“ atmosférou – ceny sa viac približujú k podnikom v historickom centre než k liptovským salašom. Bryndzové halušky tu stoja takmer 10 eur, hovädzí steak 26 eur. Okrem tradičnej kuchyne tu dostaneš takmer všetko od cestovín, šalátov s krevetami až po wrap s grilovaným lososom. Reštaurácia patrí medzi podniky, ktoré vyhlásili doživotný zákaz vstupu pre politikov, ktorí im počas koronakrízy nepomohli.

Práve vďaka polohe, pokojnému prírodnému prostrediu a širokému výberu jedál sem chodia na nedeľné obedy aj známe tváre, napríklad moderátor Sajfa, bývalá Miss Magdaléna Šebestová, módny návrhár Lukáš Kimlička či víťazka piatej série Superstar Tereza Mašková.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tereza Anna Mašková (@terezaa.maskova)

Domov
Zdieľať
Diskusia