Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2021, 17:24
Čas čítania 1:18
Viktor Kniš

Kritizoval Plačkovú, potom mu zablokovali Instagram. Na vine sú antivaxeri, odkazuje primár Kulkovský

NEWS MILAN KULKOVSKÝ
Uložiť Uložené

Milan Kulkovský kritizuje aj sociálnu sieť Instagram, ktorá dlhodobo dáva priestor konšpirátorom.

Primár z nemocnice v Považskej Bystrici na Facebooku vysvetľuje, prečo mu zablokovali instagramový účet len pár hodín po tom, čo kritizoval Zuzanu Plačkovú. Myslí si, že jeho príspevky o pozitívnych účinkoch očkovania začali ľudia podporujúci konšpirácie hromadne nahlasovať a samotná sociálna sieť si nedala dostatočne záležať na tom, aby overila, aké informácie vlastne blokuje. 

„Predpokladám, že práve kampaň #spolupracapreslovensko sa stala tŕňom v oku odporcom očkovania a protiepidemických opatrení, ktorí môj účet začali nahlasovať ako škodlivý. Blok je toho dôsledkom,“ vysvetľuje Kulkovský, podľa ktorého Instagram dlhodobo toleruje šírenie hoaxov a urážlivého obsahu namiereného proti zdravotníkom. 

Burcovanie verejnosti majú na zodpovednosti známe osobnosti, myslí si primár, ktorý dennodenne zachraňuje pacientov s koronavírusom. „Tieto reakcie vyvolávajú provokatívne príspevky mnohých politikov, ale aj influencerov, ktorí majú státisíce sledovateľov, a aj napriek tomu sú tieto príspevky Instagramom tolerované,“ dodáva. Samotné zablokovanie profilu mu bytostne neprekáža, Instagramu sa venoval na úkor osobného času, ktorý mohol stráviť s rodinou. 

„Ja nepotrebujem, aby mi ľudia verili. Prosím len o to, aby boli zodpovední. Na otázku, či si za to zaslúžim pásku na ústa, si odpovedzte sami.“

Lekár bol na profile aktívny. Zdieľal poznatky o koronavíruse a nedávno spoločne s Kristínou Tormovou rozbehol kampaň #spolupracapreslovensko, v rámci ktorej známe osobnosti bez nároku na finančnú odmenu motivujú svojich sledovateľov, aby sa dali zaočkovať. 

Odporúčané
Primár: Videl som prípady, keď ľudia ivermektín jedli ako pastu pre kone. Zomiera nám 20 až 25 percent pacientov (Rozhovor) Primár: Videl som prípady, keď ľudia ivermektín jedli ako pastu pre kone. Zomiera nám 20 až 25 percent pacientov (Rozhovor) 13. marca 2021, 12:30

Profil zablokovali len pár hodín po tom, čo Milan Kulkovský kritizoval influencerku Zuzanu Plačkovú. Tá sa postavila za neočkovaných, ktorí dnes prepĺňajú slovenské nemocnice. „Môj profil je miesto, kde sú si všetci ľudia rovní bez rozdielu, či ste alebo nie ste očkovaní. Na tomto profile vám nikdy nikto nebude váš názor nijak meniť ani vnucovať na niečo, čo by ste mali so svojím zdravím robiť,“ napísala Zuzana Plačková.

„Opomeniem to, že jej tvrdenia o tom, že nikomu nebude hovoriť nič o tom, čo majú robiť so svojím zdravím, sú hlúposť, keďže svojim sledovateľom denne ponúka produkty, ktoré ich telo priamo ovplyvňujú a razí životný štýl umelej krásy,“ napísal primár na adresu Zuzany Plačkovej. 

Domov
Zdieľať
Diskusia