Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2021, 10:52
Čas čítania 0:43
Ema Stanovská

Leteckú katastrofu v jazere Michigan prežilo len 11-ročné dievča. Štyria zvyšní pasažieri zahynuli

Leteckú katastrofu v jazere Michigan prežilo len 11-ročné dievča. Štyria zvyšní pasažieri zahynuli
Zdroj: Unsplash
NEWS TRAGÉDIE
Uložiť Uložené

Nie je jasné, čo spôsobilo pád lietadla ani ako je možné, že dievča prežilo.

V sobotu sa pri ostrove Beaver Island neďaleko jazera Michigan zrútilo malé dvojmotorové lietadlo. Pri tragédii zomreli štyria ľudia. Z tragédie vyviazlo živé len 11-ročné dievča. Informovalo o tom CNN.

O incidente informovala Pobrežná stráž Spojených štátov amerických v príspevku na Twitteri. V deň pádu lietadla vykonávali záchranári neďaleko mesta Charlevoix cvičný let. Na tragédiu ich upozornili výstrahy núdzového lokátora.

„Posádka helikoptéry pristála na mieste činu a previezla 11-ročné dievča a dospelého muža do nemocnice. Dievčaťu podali v helikoptére prvú pomoc, muža neskôr v nemocnici vyhlásili za mŕtveho,“ píše pobrežná stráž.

Medzi obeťami bol otec dievčaťa, traja ďalší ľudia vrátane pilota a dva psy. Momentálne nie je podľa NBC News jasné, čo spôsobilo pád lietadla ani ako je možné, že dievča prežilo. Tragédiu momentálne vyšetruje Federálny úrad pre letectvo a Národná rada pre bezpečnosť dopravy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia