Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2021, 13:38
Čas čítania 0:42
Kamila Šebestová

V Rakúsku plánujú zaviesť lockdown pre nezaočkovaných. Platil by zrejme od nedele

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE RAKÚSKO
Uložiť Uložené

Rakúsky kancelár Alexander Schallenberg dnes verejnosti oznámil túto informáciu v Innsbrucku.

Rakúska vláda stratila s nezaočkovanými trpezlivosť. Od nedele plánuje zaviesť tvrdý lockdown, píše portál ORF.at. Rakúsky kancelár Alexander Schallenberg dnes verejnosti oznámil túto informáciu v Innsbrucku. Plán však ešte musí finálne schváliť vláda. 

Týmto spôsobom chcú zabrániť extrémnemu šíreniu koronavírusu počas tretej vlny. Podľa Schallenberga potrebujú jednotné riešenie, ktoré bude chrániť najmä tých, ktorí sa pred vírusom sami chránili – očkovaním.

Lockdown bude platiť v celom Rakúsku, kde je momentálne zaočkovaných 67 percent obyvateľov. 

„Nezaočkovaní budú mať tento rok nepríjemné Vianoce,“ povedal podľa denníka Kurier kancelár Alexander Schallenberg.

Počet prípadov je v Rakúsku rekordne vysoký, podľa najnovších informácií portálu ORF evidovala krajina 10. novembra až 12 309 nových prípadov nákazy. V nemocnici majú momentálne 1 808 pacientov s koronavírusom. Dokopy mu za celú pandémiu podľahlo 11 286 obetí. 

Na Slovensku v niektorých okresoch momentálne zažívajú nezaočkovaní aj očkovaní veľmi prísne obmedzenia. Nejde však o lockdown. Parlament v tieto dni rokuje o tom, že pre zaočkovaných by sa niektoré obmedzenia uvoľnili. Týkalo by sa to najmä gastra a ubytovania v čiernych okresoch. Viac informácií o prípadných uvoľneniach si prečítaš v tomto článku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia