Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2021, 16:00
Čas čítania 3:19
Martin Adam Pavlík

Narcos: Mexiko – 3. séria (Recenzia)

Narcos: Mexiko – 3. séria (Recenzia)
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY DROGY NARCOS: MEXIKO
Uložiť Uložené

Aká je posledná séria obľúbeného seriálu?

Celosvetový boj s drogami trvá dodnes a nevyzerá to, že by bol v dohľade jeho koniec. Z gangstrov robí čoraz chamtivejších a zlovestnejších šialencov, ktorí nevedia pokojne spať a musia mať pištoľ pod vankúšom, pričom ich vízie sú čoraz viac vzdialené realite. No časom si aj tak uvedomia, že šťastie je vrtkavé a netrvá večne. 

Narcos: Mexiko
Zdroj: Netflix



Z policajných agentov robí frustrovaných a znecitlivených nešťastných mužov, ktorým práca neumožňuje normálne fungovať vo vzťahoch či v manželstvách a dostávajú sa preto do čoraz väčšieho marazmu, čo vedie k nevídanej zúrivosti a chuti po pomste, pri ktorej sa ľahko stráca rozdiel medzi dobrom a zlom. Sledovať príbehy týchto postáv v seriáli preto možno baví pozerať z obývačky, no asi nikto z nás by si to s nimi nechcel vymeniť.

Obavy boli zbytočné

Keď v roku 2018 odvysielali prvú sériu Narcos: Mexiko, prišli s ňou aj otázky a pochybnosti o tom, či vôbec dokáže konkurovať svojmu predchodcovi, teda seriálu Narcos. Ten nás všetkých absolútne pohltil už v roku 2015 svojou priamočiarosťou, zábavným podaním dôležitej histórie, no najmä fantastickým hereckým výkonom herca Wagnera Mouru, predstaviteľa Pabla Escobara. Pre túto rolu sa priam narodil.


Akékoľvek obavy však boli úplne zbytočné. Narcos: Mexiko prinieslo do už bohatého portfólia filmov či seriálov o svete narkobarónov svieži vietor. Tvorcovia si získali fanúšikov najmä tým, že šlo o ešte o niečo drsnejšie, krvavejšie a autentickejšie spracovanie, pričom sa nevyhli silnej psychologickej línii, ktorá skvele fungovala po celý čas. Aká teda je tretia séria, ktorá dorazila na Netflix v piatok 5. novembra?

Nové postavy, ktoré všetko skomplikujú

Nie všetko už funguje tak dobre ako predtým, no tvorcovia Carlo Bernard, Chris Brancato a Doug Miro diváka stále dokážu udržať pri obrazovke pokojne aj niekoľko hodín. Vracajú sa staré tváre, ktoré už dobre poznáš a vieš, čo od nich môžeš čakať, ale aj oživenie v podobe nových postáv, ktoré všetko ešte viac zamotajú a skomplikujú.  

Herečka Luisa Rubino v seriáli Narcos: Mexiko.
Herečka Luisa Rubino v seriáli Narcos: Mexiko. Zdroj: Netflix

Hlavnou rozprávačkou príbehu je v tretej sérii Andrea Nuñez (Luisa Rubino), prefíkaná redaktorka novín La Voz, ktorá sa odvážne snaží bojovať proti korupcii a odhaľovať prepojenia medzi mafiou a politikmi. Neváha pritom často využiť ženské zbrane a pekný úsmev. Napriek tomu, že ide o celkom sympatickú postavu, nie je až taká výrazná a zároveň herecky presvedčivá. Patrí k tým „nudnejším“ vedľajším postavám, ktoré sú v seriáli iba do počtu. Tých je v tejto sérii bohužiaľ viac.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia