Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2021, 8:44
Čas čítania 0:42
Adam Novosad TASR

Treťou dávkou vakcíny sa už dalo na Slovensku zaočkovať viac ako 74 000 ľudí

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Registrácia na tretiu dávku vakcíny proti koronavírusu bola spustená od polovice októbra.

Už desiatky tisíc ľudí využili možnosť dať sa zaočkovať treťou dávkou vakcíny proti koronavírusu. Štátny ústav pre kontrolu liečiv zverejnil údaje, podľa ktorých sa k 3. novembru dalo treťou dávkou zaočkovať 74 333 osôb. Vyplýva to z informácií Národného centra zdravotníckych informácií.

Na Slovensku sa momentálne dalo prvou dávkou vakcíny zaočkovať 2 513 527 osôb, zatiaľ čo druhou dávkou 2 310 101 osôb. V prípade, že sa človek chce dať preočkovať treťou dávkou, k dispozícii má len vakcíny od spoločností Pfizer a Moderna. Doteraz tretiu dávku od Pfizeru využilo 69 822 ľudí, vakcínu od Moderny len 4 511 osôb.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/AP/Jacob King

Možnosť zaregistrovať sa na tretiu dávku vakcíny spustilo ministerstvo zdravotníctva od 13. októbra. Od polovice októbra sa mohli prihlasovať najmä ľudia s chronickými ochoreniami aj oslabenou imunitou.

Napokon sa na tretiu dávku mohli od 26. októbra prihlasovať ľudia vo veku nad 55 rokov bez obmedzenia diagnóz, avšak prihlasovať sa už môžu aj ľudia nad 18 rokov s chronickým ochorením či rizikovou prácou.

Momentálne rezort zdravotníctva upozorňuje, aby sa medzi prvými dali zaočkovať najmä ľudia z ohrozených skupín obyvateľstva.

Domov
Zdieľať
Diskusia