Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2021, 10:36
Čas čítania 1:35
Viktor Kniš

Ficova priateľka na prokurátorské skúšky vôbec nešla. Šéf Smeru si mohol vymýšľať, keď sa chválil, ako ju zachránil

NEWS FICO A KALIŇÁK NA CHATE
Uložiť Uložené

Katarína Szalayová vysvetľovala auto za 50-tisíc eur, na ktoré si nemohla legálne zarobiť.

„Ak jej zoberú previerku, tak môže ísť do ri*i aj s celou prokuratúrou,“ hovoril Robert Fico v chate o bezpečnostnej previerke svojej priateľky Kataríny Szalayovej. O previerku čakateľky na prokuratúre sa zaujímal Národný bezpečnostný úrad na základe podnetov súvisiacich s využívaním luxusného auta za približne 50-tisíc eur. 

Szalayová nie je medzi 52 novými prokurátormi, ktorých vymenoval generálny prokurátor Maroš Žilinka minulý týždeň. Denník SME informuje, že priateľka Roberta Fica sa nakoniec na októbrové skúšky vôbec nedostavila a ako čakateľka so 600-eurovým platom teda presluhuje. 

Národný bezpečnostný úrad konal vo veci bezpečnostnej previerky priateľky lídra Smeru-SD Roberta Fica zákonne. Na konci augusta 2021, keď Fico v poľovníckej chate podľa medializovaných videí hovoril o previerke, úrad ešte nemal vypracované otázky k pohovoru s čakateľkou. Ešte minulý týždeň to skonštatoval parlamentný výbor na kontrolu činnosti NBÚ. Žiadna intervencia zo strany Roberta Fica v prípade otvorenia previerky čakateľky na prokuratúre sa nepotvrdila, aj keď on sám tvrdil, že priateľke zohnal otázky, ktoré jej pri pohovore mali klásť.

Domov
Zdieľať
Diskusia