Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2021, 12:05
Čas čítania 1:13
Dominik Vetrák

Tvorcovia Avengers: Endgame vedeli, že scéna so ženskými hrdinkami je zlá. Na poslednú chvíľu ju zlepšovali, no ani to nepomohlo

Tvorcovia Avengers: Endgame vedeli, že scéna so ženskými hrdinkami je zlá. Na poslednú chvíľu ju zlepšovali, no ani to nepomohlo
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

Tvorcovia filmu vysvetľujú, ako k scéne vlastne došlo.

Určite si pamätáš na bolestivo podanú scénu v Avengers: Endgame, keď sa na plátne stretli všetky ženské hrdinky a spoločnými silami rozniesli nepriateľov na kopytách. Scéna pôsobila veľmi umelo, nelogicky a jej prezentácia sa vôbec nepodarila, keďže diváci z nej cítili, že je tam nasilu.

Už len fakt, že všetky ženské postavy sa ocitli na identickom mieste v rámci obrovského bojiska, aby mohli spoločne zapózovať, je absolútne nereálny. V knihe The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe od Tary Bennett a Paula Terryho tvorcovia prezradili, že si problematickosť scény sami uvedomovali.

Odporúčané
November je na Netflixe najsilnejší mesiac v histórii. Uvidíš Red Notice, Cowboy Bebop, Narcos, Tiger King a možno nové Squid Game November je na Netflixe najsilnejší mesiac v histórii. Uvidíš Red Notice, Cowboy Bebop, Narcos, Tiger King a možno nové Squid Game 26. októbra 2021, 19:30

Producentka Trinh Tran tvrdí, že táto scéna bola počas testovacích projekcií prijatá zle. Ich riešením, ako urobiť sekvenciu prirodzenejšou, bolo natočiť pár krátkych spojení menších ženských tímov, ktoré sa postupne dávajú dohromady.

Producentka prezradila, že stále mysleli na to, či tá scéna má v rámci príbehu čo povedať a či si ľudia nepomyslia, že ju tam dávajú len preto, aby tam bola. Nuž, nemýlili sa, o čom sa presvedčíš v množstve recenzií a názorov na inak výnimočný film.

A niektorí by mohli povedať, že tam všetky tie hrdinky až na Wandu boli zbytočné, keďže Captain Marvel mohla jednoducho preletieť cez všetky lode a nepriateľov a zničiť tak všetko, čo jej stálo v ceste (sčasti to ukazujú aj vo videu). Captain Marvel nakoniec odvážne čelila samotnému Thanosovi, zatiaľ čo ostatné hrdinky s výnimkou Wandy by zoči-voči nemu neprežili ani pár sekúnd.

A ako táto scéna vôbec vznikla? Počas jednej z akcií Marvelu odfotil scenárista Endgame Craig Kyle niekoľko ženských hrdiniek Marvelu v civile. Spoločne s producentkou Trinh Tran potom na šéfa Marvelu Kevina Feigiho apelovali, aby sa vytvorila podobná scéna.

Domov
Zdieľať
Diskusia