Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2021, 20:00
Čas čítania 1:16
Tímea Krauszová

TOP 3 v utorok: Jediná diaľnica medzi Košicami a Bratislavou vedie cez Maďarsko, čo nové vieme z chaty a kňaz, ktorý zneužil dieťa

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Správy dňa, ktoré by ti nemali ujsť.

Bratislavu a Košice konečne spája diaľnica

Je to však cez Maďarsko. Diaľničný úsek totiž vybudovala maďarská diaľničná spoločnosť Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Do Košíc ju dnes prišiel otvoriť aj maďarský premiér Viktor Orbán. Ide o 57-kilometrový úsek diaľnice M30 medzi Miškovcom a Tornyosnémeti.

Dokončený úsek do konca tohto roka budeš môcť podľa mesta Košice využiť aj bez zakúpenia maďarskej diaľničnej známky. Od hraničného priechodu v Milhosti sa plynule napája na našu rýchlocestu R4 až do košickej mestskej časti Šebastovce. Viac si prečítaš v tomto článku.

Orbán, Košice, diaľnice
Zdroj: Facebook/Košice – mesto Košice

Ďalšie záznamy z chaty

Dnes publikovali Denník N a Aktuality nové zábery zo záznamu z chaty, kde sa stretávali Marek Para, predseda strany Smer-SD Robert Fico, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a takisto syn Tibora Gašpara. Kaliňák sa s ostatnými radil, ako má vypovedať a vysvetliť nomináciu Ľudovíta Makóa na post šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy. Fico zase vraj zasiahol, aby Kočner nezačal spolupracovať a nepotopil Kaliňáka. Prečítaj si o aktuálnych zisteniach v tomto článku.

Záber zo skrytej kamery v poľovníckej chate.
Záber zo skrytej kamery v poľovníckej chate. Zdroj: Aktuality.sk

Slovenský kňaz sexuálne zneužil 12-ročné dievča

Dnes už bývalý kňaz je obvinený zo zneužívania maloletého dievčaťa. Najskôr si s ním vytvoril vzťah, dievčaťu lichotil a nosil darčeky. Napokon sa manipulácia posunula zo správ do reality a dievča primal k orálnemu sexu. Cirkev o tomto skutku vedela, ale políciu neinformovala, len potichu kňaza zbavili funkcie. Ten sa obhajoval so slovami, že vraj nezvládol celibát. O celom príbehu si prečítaš viac v tomto článku.

kňaz, orálny sex, sexuálne zneužívanie
Zdroj: TV Markíza/Reflex/reprofoto

Instagramový post dňa: Svadba japonskej princeznej 

Japonská princezná Mako sa dnes vydala za svojho dlhoročného snúbenca Keia Komura. Stratila tým kráľovský titul, navyše sa dobrovoľne vzdala vyše milióna dolárov. Zobrala si totiž muža „neurodzeného“ pôvodu. Po takomto „faux pas“ kráľovská rodina svojho člena zbaví titulu, no odškodní ho. Mako však peniaze odmietla. Je prvou členkou kráľovskej rodiny bez tradičnej kráľovskej svadby a odškodného. 

Manželský pár sa teraz sťahuje do Spojených štátov amerických, kde Kei Komuro pracuje ako právnik. Svoj spoločný život teda začínajú mimo Japonska.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Royal Central (@royal.central)

Domov
Zdieľať
Diskusia