Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2021, 12:35
Čas čítania 1:25
Daniel Mikolášik TASR

Strane Za ľudí sa nepáči, že im v Košiciach odstránili bilbord. Sami pritom bojovali proti reklamnému smogu

POLITIKA ZA ĽUDÍ
Uložiť Uložené

Podľa vládnej strany bol ich odstránený bilbord postavený legálne.

Strana Za ľudí kritizuje primátora Košíc Jaroslava Polačeka za štvrtkové odstránenie bilbordu, na ktorom bola reklama tejto strany. Argumentuje stanoviskom reklamnej agentúry, že odstránenie reklamného zariadenia mestom bolo v rozpore so zákonom. Mesto Košice, naopak, trvá na tom, že jeho postup bol zákonný a stavba bola nelegálna.


Polaček vo štvrtok informoval, že mesto začalo s odstraňovaním nelegálnych reklamných nosičov, na čo vydal rozhodnutie stavebný úrad mesta. Má sa tak znížiť množstvo vizuálneho smogu vo verejnom priestore. Na jednej z odstránených reklamných plôch na Popradskej ulici sa pritom nachádzal práve bilbord s reklamou strany Za ľudí.

bilboardZa ľudíKošice
Zdroj: TASR/Milan Kapusta


Strana vyzvala primátora Košíc na ospravedlnenie sa „za jeho neprofesionálny a diletantský postup“ pri odstraňovaní bilbordov. Uviedla, že podľa informácií majiteľa reklamnej plochy došlo k odstráneniu legálneho bilbordu. Samotná strana Za ľudí pritom predkladala zákon o bilbordoch a ich správnom osadzovaní v mestách.

Domov
Zdieľať
Diskusia