Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2021, 8:30
Čas čítania 1:12
Martin Mičuda

Audi vylepšilo svoj najzábavnejší model. R8 s výhradne zadným pohonom má po novom až 570 koní

Audi vylepšilo svoj najzábavnejší model. R8 s výhradne zadným pohonom má po novom až 570 koní
Zdroj: Audi
TECH AUDI AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Desaťvalcový superšport zastupuje jediný model od Audi so spaľovacím motorom a výhradne zadným pohonom.

Aj napriek tomu, že automobilka Audi je známa vďaka pohonu quattro a jej portfólio je zároveň postavené na koncepcii pohonu predných kolies, v ponuke je jeden skvost. Tým je superšport R8, ktorý je na trhu dokonca aj vo verzii s príznačným názvom RWD (Rear Wheel Drive).

Už v roku 2018 nemecká značka predstavila limitované R8 s dodatkom RWS (Real Wheel Series), ktorého podstatou bol pohon výhradne zadnej nápravy, no o rok nato sa ukázalo RWD, ktoré sa už regulárne zaradilo do ponuky.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Teraz Audi ukazuje aktualizované vyhotovenie, ktoré si prilepšilo najmä po výkonnostnej stránke. Za vodičom sa naďalej nachádza 5,2-litrové V10, vyhotovenie RWD však odjakživa nedosahovalo výkony „klasických“ verzií s pohonom quattro, kde možno rátať so silou vyše 600 koní.

Domov
Zdieľať
Diskusia