Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2021, 10:30
Čas čítania 1:37
Martin Mičuda

BMW ukázalo nový rad 2 Active Tourer. Stavilo na agresívny dizajn, úplne nový kokpit a najmä trojvalce

BMW ukázalo nový rad 2 Active Tourer. Stavilo na agresívny dizajn, úplne nový kokpit a najmä trojvalce
Zdroj: BMW
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BMW RAD 2
Uložiť Uložené

Druhá generácia MPV z Mníchova prichádza aj napriek tomu, že daný segment je na ústupe.

Rad 2 vo vyhotovení Active Tourer možno považovať za najkontroverznejší model značky BMW v kontexte jej histórie. Jej prvá generácia statočne polarizovala verejnosť, za neúspešný projekt ho však považovať nemožno. Potvrdzuje to aj príchod 2. generácie, ktorým sa automobilka z Mníchova naďalej drží v segmente kompaktných MPV. Ide teda o slušný paradox, veď záujem o MPV rapídne klesá a málokto by povedal, že práve BMW bude stále jedno ponúkať.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Kompetentní však uvádzajú, že nová generácia je viac inšpirovaná svetom SUV, teda modelmi, ktoré práve veľkokapacitné vany vysúvajú z hľadáčika zákazníka. Okrem toho nástupca už prichádza len ako klasický Active Tourer, väčší variant Gran Tourer z ponuky vypadol. Predné partie sú až pozoruhodne agresívne. Môžu za to nielen vysoké ľadvinky, ale aj úzke full-LED svetlomety s prísnym pohľadom. Medzigeneračne sú pritom estetické zmeny pomerne rozsiahle, oku neuniknú ani zapustené kľučky.

Domov
Zdieľať
Diskusia