Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2021, 18:14
Čas čítania 0:41
Kamila Šebestová TASR

Polícia chce lepšie ochrániť zdravotníkov pred antivaxermi

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

Jeden z útokov na očkovacie centrá sa stal pred dvoma týždňami.

Zdravotníkov opakovane napádajú antivaxeri. V blízkosti zdravotníckych inštitúcií či očkovacích centier dochádza k fyzickým aj verbálnym útokom. Polícia preto plánuje zdravotníkov a očkovacie tímy lepšie chrániť. 

„Zdravotnícky personál prichádza do kontaktu s ľuďmi, ktorí sa im vyhrážajú. Je potrebné preto prijať aktívne opatrenia, ktoré týmto incidentom zabránia,“ reagoval na útoky antivaxerov minister vnútra Roman Mikulec. Krízový štáb preto rozhodol o opatreniach, ktoré pomôžu ochrániť zdravotníkov. 

Infektológ Vladimír Krčméry mal tiež skúsenosti s útokmi odporcov očkovania. „Keďže tieto skúsenosti máme, napríklad z Haiti, kde na nás strieľali, vedeli sme sa s tým vyrovnať, no bolo nefér, že tie útoky smerovali aj voči členom rodiny,“ vysvetlil profesor Krčméry. Myslí si, že s pribúdajúcim počtom obetí v aktuálnej vlne pandémie bude klesať aj počet a intenzita útokov na zdravotníkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia