Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2021, 15:07
Čas čítania 0:32
Kamila Šebestová TASR

Treťou dávkou sa už o niekoľko dní budú môcť zaočkovať ohrozené skupiny. Verejnosť o týždeň neskôr

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Zdravotné konzílium doteraz čakalo na schválenie Európskou agentúrou pre lieky.

Onedlho nás čaká očkovanie treťou dávkou vakcíny proti koronavírusu. Podľa TV Markíza je to otázka niekoľkých dní. „Nezadrháva sa to žiadnym spôsobom,“ povedal o očkovaní treťou vakcínou minister Vladimír Lengvarský. Tvrdí, že doteraz čakali na schválenie Európskou agentúrou pre lieky.

Ako prvé zaočkujú ohrozené skupiny. Budúci týždeň budú na rade ľudia s imunodeficitom, pripravujú tiež očkovanie v domovoch sociálnych služieb. 

„Pokiaľ tieto dve najviac ohrozené skupiny budeme mať rozbehnuté, bude otázkou jedného týždňa, keď spustíme aj očkovane verejnosti,“ dodal minister Lengvarský. 

Na Slovensku je momentálne zaočkovaných 2 462 200 ľudí, čo je podľa údajov z Denníka N 43 percent z celej populácie. Z ľudí nad 60 rokov je už plne zaočkovaných 65 percent. Ministerstvo aj lekári naďalej vyzývajú občanov Slovenska, aby sa dali očkovať. Prípady totiž opäť pribúdajú po tisícoch a je jasné, že pandémia sa ešte nekončí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia