Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2021, 15:30
Čas čítania 5:02
Dominik Vetrák

Október: 10 najočakávanejších filmov a seriálov na Netflixe, HBO, na Apple TV+ a ostatných streamingových platformách

Október: 10 najočakávanejších filmov a seriálov na Netflixe, HBO, na Apple TV+ a ostatných streamingových platformách
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HBO NETFLIX PROGRAM APPLE TV+ PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽIEB
Uložiť Uložené

Tieto novinky sa oplatí sledovať najviac.

Už nejaký ten čas nie sme odkázaní výhradne na streamingové platformy. Do kín pomaly prúdia blockbustery a len v priebehu tohto mesiaca uvidíme Bonda, Venoma či Dunu. Streamingové platformy sú pekným doplnkom, obzvlášť pre fanúšikov seriálov. Najviac atraktívneho obsahu opäť ponúkne Netflix.

Odporúčané
8 najočakávanejších októbrových kinofilmov: Duna pre nadšencov kvalitných filmov, Venom pre fanúšikov komiksovej zábavy 8 najočakávanejších októbrových kinofilmov: Duna pre nadšencov kvalitných filmov, Venom pre fanúšikov komiksovej zábavy 29. septembra 2021, 9:30

Netflix

The Guilty – 1. október

Jake Gyllenhaal vystúpi ako Joe Bailey v mrazivom trileri o unesenej žene, ktorú sa snaží zachrániť z pozície operátora núdzovej linky 911. Lenže ako bývalý policajt už nemá také právomoci ako kedysi, čo ho privádza do stresu a náročných psychických situácií. Nehovoriac o tom, že ho trápia extrémne dôležité a nepríjemné životné problémy. 

The Guilty je americkou prerábkou rovnomenného dánskeho trileru, ktorému sme udelili 9 bodov z 10. Remake je o čosi slabší a navyše takmer identický s originálom, takže ti skôr odporúčame vidieť dánsku verziu. Ani jeden film ťa však nesklame. V oboch prípadoch ide o skvelo zahraté a natočené trilery s množstvom napínavých scén a so skvelým príbehovým zvratom, ktorý zmení celý film. Viac sa dozvieš v našich recenziách (tu a tu). 

Maid – 1. október

Margaret Quallay môžeš poznať z tarantinovky Once Upon a Time in Hollywood či z The Nice Guys. Nesmierne sympatická, krásna a talentovaná mladá herečka si získala srdcia divákov a zdá sa, že po tejto minisérii ju budeme milovať ešte viac. Zahrá si totiž veľmi sympatickú postavu, ktorú budeme ľutovať a držať jej palce. Maid je 10-dielna miniséria natočená podľa memoárov skvelej spisovateľky Stephanie Land zameriavajúcej sa na chudobu v Amerike.

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Margaret stvárni hlavnú ženskú postavu Alex, ktorá opustí agresívneho muža. Ten ju zneužíva a ubližuje jej, takže Alex sa rozhodne odísť a pretĺkať sa životom sama. Chodila síce na vysokú školu a mala pred sebou svetlú budúcnosť, no vzťah s nesprávnym mužom jej zmenil život.

A aby toho nebolo málo, ako vysokoškolsky vzdelaná žena musí robiť upratovačku. Čistí nechutné záchody a miesta, z ktorých sa jej krúti hlava. Navyše sa musí starať aj o svoje malé dieťa. 

Inside Job – 22. október

Animovaný seriál si bude robiť žarty z konšpirátorov. A to je v podstate jediné, čo o ňom potrebuješ vedieť. Dej sa zameria na excentrickú zamestnankyňu centra, z ktorého sa „akože“ riadi svet, ilumináti a všetko súvisiace s konšpiráciami. Pôjde o komédiu, takže nič v seriáli neber vážne. Skôr sa zabav na tom, ako možno tieto organizácie vnímajú niektorí ľudia obľubujúci konšpirácie a záhady.


Army of Thieves – 29. október

Ide o prequel k zombiovskému blockbusteru od Zacka Snydera Army of the Dead. Dej sa zameria na udalosti pred zombiovskou nákazou, konkrétne na postavu Ludwiga Dietera (Matthias Schweighöfer – blondiak z Army of the Dead) a jeho najväčšiu lúpež.

Príbeh filmu sa bude odohrávať na začiatku apokalypsy, keď bude Dieter viesť skupinu ašpirujúcich zlodejov. Nebudú však bojovať so zombíkmi. Tento film sa zameria na klasické otváranie sejfov a krádeže naprieč veľkými európskymi metropolami a podľa prvej upútavky to vôbec nevyzerá zle. Pravdepodobne pôjde o zábavné béčko s podarenou akciou a nejakým tým humorom na oddychový večer.

Okrem toho sa premiér dočkajú aj nasledujúce seriály: 3. séria kriminálnej romantiky You, 2. séria Locke & Key, 2. séria reality šou o randení Sexy Beasts, animovaný seriál Maya and the Three o aztéckej mytológii a ďalšie.

HBO

The Many Saints of Newark (Sopranos Prequel) – 1. október

Vo väčšine slovenských kín by sa od 7. októbra mal premietať prequel k Sopranos (volať sa môže aj Kmotrovia z Jersey či Všetci svätí mafie). Ak sa tak nestane, dá sa pozrieť na HBO Max. Hlavnou postavou snímky je Tony Soprano, kultová postava z geniálneho mafiánskeho seriálu Sopranos. Film ukazujúci udalosti odohrávajúce sa ďaleko pred seriálom natočili a vytvorili rovnakí ľudia ako legendárny seriál, takže dúfame, že o kvalitu sa báť nemusíme.

Odporúčané
Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? 21. apríla 2024, 9:30

Tonyho tu stvárňuje Michael Gandolfini, syn Jamesa Gandolfiniho, ktorý nezabudnuteľne stvárnil Tonyho v seriáli, takže nepochybne šlo o emotívne natáčanie. Ku Gandolfinimu sa pridal Alessandro Nivola.

Ten si zahrá Tonyho strýka a mentora vo svete zločinu Dickieho Moltisantiho, otca Christopher Moltisanti. Okrem nich uvidíš aj Raya Liottu či Jona Bernthala. Do príbehu v Newarku roku 1966 zasiahnu aj násilné konflikty medzi afroamerickými a talianskymi komunitami.

Succession – 17. október

Rodina Royovcov pobláznila mnohých divákov po celom svete. Dramatický seriál z prostredia bohatých oligarchov a majiteľov televíznych staníc a médií dokáže byť strhujúci, prekvapivo ľudský a miestami aj napínavý. V 3. sérii naplno vypukne vojna v rodine po tom, ako sa Kendall Roy na konci 2. série postavil svojmu otcovi.

Toho to sčasti potešilo a konečne bol na syna pyšný. Akoby sa Kendall konečne začal profilovať ako charakter hodný toho, aby po Loganovi Royovi prevzal celú firmu. Lenže Logan sa nevzdá ľahko. Čaká nás tvrdý súdny spor, ale aj intenzívne rodinné hádky a dráma.

Succession je jeden z najkvalitnejších „nových“ seriálov z originálneho prostredia. Tvorcovia napísali širokú škálu jedinečných postáv, ktoré hrajú výborní herci. Seriál sme nesmierne chválili aj v tomto článku, takže ak hľadáš niečo skutočne kvalitné a premyslené, pri čom nebudeš krútiť očami, produkcia HBO ťa dokonale uspokojí.

Curb Your Enthusiasm – 24. október

Larry David sa vracia s 11. sériou svojho nepopierateľne veselého a neprekonateľne vtipného seriálu. Vysiela sa už neuveriteľných 21 rokov a zachytáva život fiktívnej verzie herca a producenta Larryho Davida. Tvorca Seinfeldu si v tomto prípade uťahuje absolútne zo všetkého, a to prostredníctvom prežívania každodenných problémov amerických občanov.

Domov
Zdieľať
Diskusia