Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Pozri si naše tipy na darčeky, ktoré by sme si kúpili aj my 🤩
14. apríla 2024 o 12:30
Čas čítania 4:11
Jana Chovancová

KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje?

KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
GASTRO NA NOŽE ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Ruku hore, kto si zo školskej jedálne so sebou okrem smradľavého trička odniesol aj traumu. Prečítaj si, ktoré jedlá sú podľa Slovákov najhoršie a čo si o nich myslí foodbloger. V závere ti bývalá kuchárka z jedálne prezradí viac o ich príprave.

Španielsky vtáčik, pľúcka na smotane či ryžový nákyp. Tieto „pochutiny“ sú isto známe každému, kto navštevoval niektorú zo základných či stredných škôl na Slovensku. V Refresheri nás tentoraz zaujímalo, ktoré jedlá mali Slováci najmenej radi a prečo.

Napriek tomu, že sa spomínané chody v zozname tých „naj(horších)“ nevyskytujú, pätica jedál ti dozaista pripomenie všetky traumy zo školských obedov. O tom, ako sa jedlá v školskej jedálni pripravovali, nám porozprávala bývala kuchárka Júlia a komentár k starým klasikám pridal aj foodbloger Daniel Feranec alias Čoje.  

V Refresheri ti každý deň prinášame kvalitný content. Tvoriť ho však vieme najmä vďaka našim predplatiteľom. Preto ak sa ti naša tvorba páči a chceš podporiť redakciu, staň sa aj ty členom klubu Refresher+

Školské jedálne napáchali podľa Čojeho na slovenskom jedle veľa škody. „Nemôžu za to tie tety, tým by som skôr dal metál za to, že to za tie rozpočty varia tak, že nám potom v dospelosti prekáža iba hŕstka jedál. No vážne si myslím, že by sme sa mali venovať tomu, ako napraviť renomé jedlám, ktoré ľuďom znechutili školské jedálne,“ hovorí. 

Ryžový nákyp z jedálne.
Ryžový nákyp z jedálne. Zdroj: Facebook/Jedáleň Slobodárka

1. Ryžový nákyp

Prvenstvo za najväčší prešľap zo školských jedální získal ryžový nákyp. Ľudia, ktorí nám odpovedali na anketu, ho najčastejšie opisujú ako rozmočený, navrchu zhorený či bez chuti. „Nevidím zmysel v tomto jedle, kto by už len zapekal varenú ryžu a hodil na ňu kus kompótového ovocia? Veď je to úbohé,“ napísala jedna respondentka. 

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako by vylepšil ryžový nákyp Čoje a ku ktorej ázijskej dobrote ho prirovnal.
  • Ktoré ďalšie jedlá Slováci v školských jedálňach nemali radi. 
  • Ktorého tradičného jedla, ktoré Slováci neznášajú, je foodbloger fanúšikom. 
  • Čo na to hovorí bývalá pani kuchárka. 
  • Čoho sa musia kuchárky držať pri príprave jedál a na čo musia dávať pozor. 
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 157716 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Celodenný Skipas v PARK SNOW Donovaly ZDARMA , Poukázka v hodnotě 200 korun na nákup v Furiosa alebo PPV kód na Oktagon 65
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia