Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2021, 16:30
Čas čítania 0:54
Martin Mičuda

Automobilová legenda ohlásila masívnu elektrifikáciu. Rolls-Royce prejde do roku 2030 na výhradne elektrický pohon

Automobilová legenda ohlásila masívnu elektrifikáciu. Rolls-Royce prejde do roku 2030 na výhradne elektrický pohon
Zdroj: Rolls-Royce
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Prvý výhradne elektrický Rolls-Royce príde už približne o dva roky.

Aj napriek tomu, že automobilka Rolls-Royce sa vyhýbala doposiaľ akejkoľvek forme elektrifikácie medzi sériovými modelmi, v uplynulých hodinách prišla očakávaná správa. Britský aristokratický výrobca už pracuje na svojom prvom čisto elektrickom vozidle, ktoré ponesie názov Spectre a na trh príde koncom roka 2023 ako modelový rok 2024. Viac o technickom vybavení firma nepovedala, ale vieme aspoň to, že elektromobil bude stáť na identickej platforme ako konvenčná limuzína Phantom a kupé Wraith.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Prvé oficiálne fotografie znázorňujú zakamuflovaný model veľmi pripomínajúci práve súčasný Wraith, je však otázne, či ide len o akýsi propagačný materiál alebo naozaj úplne nový elektromobil. Vzhľadom na celkovú masívnosť a tradične vysokú hmotnosť sa dá predpokladať, že Spectre bude vybavený veľkým akumulátorom a hneď niekoľkými elektromotormi.

Rolls-Royce,
Zdroj: Rolls-Royce
Domov
Zdieľať
Diskusia