Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2021, 12:30
Čas čítania 6:13
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších hier na október a november

10 najočakávanejších hier na október a november
Zdroj: Xbox Game Studios
TECH NAJOČAKÁVANEJŠIE HRY NOVÉ HRY (AKÉ HRY VYCHÁDZAJÚ)
Uložiť Uložené

Jeseň bude na konzolách a PC opäť neuveriteľne nabitá.

Jeseň je vždy nabitá hernými peckami. Preto bolo nesmierne náročné rozhodnúť sa, čo sa zmestí do výberu 10 najočakávanejších hier v októbri a novembri. Nižšie tak nájdeš výber ako väčších, atraktívnejších titulov, tak aj menšie indie hry, ktoré majú šancu svojou kvalitou preraziť aj pri masovej konkurencii.  

Odporúčané
RECENZIA: Kena: Bridge of Spirits je hra, ktorá ťa zahreje pri srdci a donúti ťa kúpiť si PS5 RECENZIA: Kena: Bridge of Spirits je hra, ktorá ťa zahreje pri srdci a donúti ťa kúpiť si PS5 25. septembra 2021, 10:30

1. Jett: The Far Shore – 5. október

Ide o exploratívnu sci-fi vesmírnu adventúru. Budeš v nej lietať, objavovať tajomstvá planéty, jej civilizácie a pokúsiš sa ju zachrániť pred prichádzajúcou skazou ničiacou všetko vo svojom dosahu.

Hrateľnosť a prezentácia príbehu v sebe skrývajú niečo poetické, no a tešiť sa môžeš aj na originálne vizuálne spracovanie. Hru vyvíjal len veľmi malý tím, no cítime z nej veľké srdce a zaujímavý gameplay, či už to bude vo vesmírnej lodi, alebo keď budeme objavovať planétu po vlastných nohách. Jett ponúkne akciu, ale aj zakrádanie v štýle stealth a riešenie hádaniek. 

2. Metroid Dread – 8. október

Metroid Dread je prvá 2D hra v sérii po 19 rokoch, keď vyšla Metroid Fusion. Na Nintendo 3DS síce vyšiel remake Samus Returns, no nešlo o pokračovanie príbehu. Tvorcovia v minulosti s konceptom hry bojovali, no konzola Nintendo Switch už dokáže naplniť ich ciele, čo sa týka dizajnu. Vesmírna lovkyňa Samus bude tentoraz hľadať posledné zvyšky nebezpečného vesmírneho telesa na planéte plnej robotických a organických nepriateľských jednotiek.

Odporúčané
Aké nové hry vychádzajú v marci 2024? Prekvapí najmä RPG, ktoré by malo prekonať Skyrim aj Starfield Aké nové hry vychádzajú v marci 2024? Prekvapí najmä RPG, ktoré by malo prekonať Skyrim aj Starfield 6. marca 2024, 12:30

Čeliť bude všetkému možnému, čo už poznáš z minulých dielov, vrátane náročných súbojov s bosmi, no veľkou novinkou budú záhadní roboti, ktorí ťa nenechajú na pokoji, kým ťa nezabijú. EMMI roboti dokážu určiť, kde sa nachádzaš, musíš sa im teda buď vyhýbať, alebo rýchlo utiecť. Problém je, že sú rovnako rýchli ako ty, takže nemáš veľa času na premýšľanie. EMMI ťa chce uloviť, takže musíš rozmýšľať a utekať zároveň.

Ide o veľmi vítanú zmenu, ktorá osvieži už dobre známy gameplay v 2D prostredí, kde sa hýbeš hore, dole, doprava alebo doľava. Už klasicky si budeš môcť Samus vylepšovať rôznymi gadgetmi a zbraňami. Žánrovo pôjde, samozrejme, o sci-fi metroidvaniu. Zakaždým dostaneš nové vylepšenie, vďaka ktorému budeš vedieť v predošlej oblasti otvoriť nové dvere.

Volá sa to backtracking, keď navštevuješ predošlé oblasti s novými možnosťami, ako sa v nich pohybovať. Dread vyzerá z gameplay trailerov výborne a veríme, že výsledný produkt od Nintenda bude fantastický.

3. House of Ashes – 21. október

Tretí diel z antologickej série The Dark Pictures od štúdia Supermassive Games (Until Dawn) bude zase raz úplne odlišný ako tie predošlé. Teda hlavne prostredím a postavami. Obe predošlé hry sa skončili celkom veľkým sklamaním, keď sa ukázalo, čo v skutočnosti môže za nadprirodzené javy odohrávajúce sa počas celého deja. Ak to tak bude aj v tretej časti, je možné, že väčšinu hráčov to už prestane baviť. 

Príbeh nás tentoraz zavedie do Iraku, kde sa pod mysterióznym chrámom ocitlo uväznených 5 postáv. Tie unikajú príšerám, ktoré zobudila vojna. Štýlovo ide o klasickú Supermassive hru, v ktorej rozhoduješ, kam sa príbeh bude uberať, akou cestou sa tam vyberieš, ako odpovieš na dialógy a priamo ovplyvníš, ktoré postavy prežijú a ktoré zomrú (ide o štýl podobný Until Dawn).

Ak máš rád príbehové hororovky, nič lepšie počas októbrového Halloweenu asi spomedzi noviniek nenájdeš.

4. Marvel's Guardians of the Galaxy (Playstation 4/5, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch, PC) – 26. október

Veľa farieb, hláškujúce postavy, vesmírne sci-fi a obľúbená marvelácka značka. V tíme hviezdnych hrdinov budeme hrať výlučne za Star-Lorda, no ako veliteľ skupiny môže rozdávať pokyny ostatným členom. Nimi sú Gamora, Drax, Rocket a Groot.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 103535 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo podľa nás Battlefield 2042 tento rok prekoná Call of Duty.
  • Ktorá legendárna strategická séria sa vracia s úplne novou hrou.
  • Vychádza pravdepodobne najlepšia arkádová racingovka vôbec. Na Playstation si ju však nezahráš.
Domov
Zdieľať
Diskusia