Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2021, 20:00
Čas čítania 1:41
Martin Adam Pavlík

TOP 3 v pondelok: Zadržali vyšetrovateľov NAKA, McGregor sa skoro pobil s raperom a vedci pokročili v boji proti rakovine

TOP 3 v pondelok: Zadržali vyšetrovateľov NAKA, McGregor sa skoro pobil s raperom a vedci pokročili v boji proti rakovine
Zdroj: Refresher
ZAUJÍMAVOSTI TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Prečítaj si o najzaujímavejších správach dnešného dňa.

Vyšetrovali najvážnejšie kauzy, teraz sú obvinení 

Policajná inšpekcia zadržala Jána Čurillu, Pavla Ďurka a ďalších dvoch vyšetrovateľov NAKA z tímu Očistec. Mali na starosti tie najzávažnejšie kauzy. Obvinili ich zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Zadržaný bol aj dočasný šéf policajnej inšpekcie Peter Scholtz. Policajná inšpekcia postupuje proti NAKA a nominantovi ministra vnútra s podporou bratislavskej krajskej prokuratúry. Na zadržanie využila inšpekcia zásahovku hraničiarov zo Sobraniec, podobne ako pred pár týždňami, keď išli po bývalých členoch takáčovcov. Viac sa dočítaš tu.

McGregor chcel napadnúť známeho rapera

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Shutterstock Editorial (@shutterstocknow)

Conor McGregor opäť viac púta pozornosť svojimi excesmi než športovými výkonmi v klietke. Na odovzdávaní MTV Music Awards sa postaral o ďalší rozruch. Jeho terčom sa tentoraz stal známy americký raper Machine Gun Kelly. McGregor doňho hodil pohár s nápojom a chcel ho fyzicky napadnúť, na čo však pohotovo zareagovala ochranka.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00


K fyzickému kontaktu tak nakoniec nedošlo. MMA bojovník po incidente poprel, že by sa chcel biť, pričom dodal, že sa bije iba so zápasníkmi. Machine Gun Kelly situáciu spätne nekomentoval. Viac sa dočítaš tu.

Obrovský pokrok v boji proti rakovine

Vedci objavili spôsob, ako účinnejšie liečiť niektoré zhubné rakovinové nádory. Využívajú na to technológiu protónovej bórovej záchytnej terapie (PBCT). Výskum bol publikovaný v odbornom časopise Nature Communications. Táto technológia môže poslúžiť v praxi vďaka tzv. kladne nabitým karboránom – zlúčeninám bóru, vodíka a uhlíka.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Dano Veselský

Terapia má podľa vedcov veľké šance pri liečbe rakoviny, pretože zlúčeniny je vďaka záchytnej terapii možné prepraviť priamo do karcinogénnej bunky a po jej zničení zostáva bunkové okolie nepoškodené. V prvom kroku liečby sa borány vložia do rakovinovej bunky. Tá sa potom ožiari prúdom protónov, ktorý sa správa ako „liečivé“ alfa žiarenie. To sa totiž uvoľňuje lokálne práve z vložených boránov.

Instagramový post dňa

Prezidentka Slovenskej republiky v emotívnom príspevku ocenila názory pápeža. „Drahý pápež František, keď som sa pred mesiacmi s Vami stretla, povedali ste mi, že Slovensko máte vo svojom srdci. Teraz máme možnosť ukázať Vám, že Vaša osoba a Vaše myšlienky majú miesto v našich srdciach,“ napísala na Instagram Zuzana Čaputová.

Odporúčané
TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja 7. novembra 2022, 20:00

„Kresťanstvo a katolícka cirkev sú po stáročia pevnou súčasťou našej kultúrnej identity. Vítame Vás však nielen ako predstaviteľa jednej z najväčších duchovných rodín a jej hodnôt, ale tiež ako nositeľa potrebnej inšpirácie pre budúcnosť ľudstva. Vyzývate k novej kultúre politiky a k novej etike v hospodárstve. Varujete pred najväčšími nebezpečenstvami našej doby – populizmom, národným sebectvom, fundamentalizmom a fanatizmom,“ dodala hlava štátu.



 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Domov
Zdieľať
Diskusia