Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2021 o 20:00
Čas čítania 1:10
Adam Novosad

TOP 3 v stredu: Remišovej Za ľudí je na dne, prezidentka Čaputová prosí ľudí, nech sa očkujú, a Záborskú splnomocnili brániť vieru

REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie správy uplynulého dňa.

Za ľudí je vo finále rozpadu

Za ľudí
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Politická strana Za ľudí sa rozpadáva. Frakcia Márie Kolíkovej dnes ráno na tlačovej konferencii s Richardom Sulíkom oznámila, že prechádza do poslaneckého klubu SaS, kde bude pôsobiť v platforme Za spravodlivé Slovensko. 

K rozpadu strany sa vyjadril aj jej zakladateľ Andrej Kiska, ktorý povedal, že rozumie, prečo sa Mária Kolíková zachovala tak, ako to urobila. Šéfka Za ľudí Veronika Remišová zase uviedla, že tento odchod považuje za zradu. Viac sa dočítaš tu.

Záborská bude ochraňovať vieru

Anna Záborská.
Anna Záborská. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Poslankyňa Národnej rady SR Anna Záborská sa stala splnomocnenkyňou vlády pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia. Táto pozícia je však obsadzovaná bez nároku na odmenu a vzišla z prísľubu v programovom vyhlásení

Anna Záborská aktívne presadzuje v parlamente konzervatívnu politiku a každý polrok predkladá prísne potratové zákony. „Niekto to robiť musí. Nerobím to preto, že z toho niečo mám, alebo preto, že mi to káže viera. Je to pre dobro druhých,“ povedala pred pár dňami. Viac sa dočítaš tu.

Prezidentka prosí Slovákov, nech sa dajú zaočkovať

očkovanie, zuzana čaputová
Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová

Prezidentka Zuzana Čaputová vyzýva všetkých, aby zvážili očkovanie, pretože si uvedomuje závažnosť situácie, v ktorej sa momentálne Slovensko pred príchodom novej vlny nachádza.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022 o 20:00

„Šírenie sa zrýchľuje a tým rastie aj riziko nakazenia sa. Zvážte, prosím, tento fakt pri rozhodovaní o svojom očkovaní. Ešte je čas aspoň na prvú dávku, ktorá stále výrazne znižuje riziko hospitalizácie a ťažkého priebehu,“ uviedla prezidentka Čaputová vo svojom príspevku na Facebooku. Viac sa dočítaš tu.

Instagramový post dňa

Kylie Jenner v dojímavom videu na Instagrame oznámila, že so svojím partnerom Travisom Scottom očakávajú nový prírastok do rodiny. Kylie zdieľala video, v ktorom najskôr ukazuje pozitívny tehotenský test, potom oznamuje radostnú novinu svojmu partnerovi a následne celej svojej rodine, s ktorou vo veľkom štýle oslavujú.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kylie 🤍 (@kyliejenner)

Domov
Zdieľať
Diskusia