Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2021, 18:11
Čas čítania 1:29
Tímea Krauszová

Afganci odovzdávajú deti vojakom, aby aspoň tie mali šancu na budúcnosť. Jedna utečenka porodila priamo v záchrannom lietadle

NEWS AFGANISTAN
Uložiť Uložené

Tí, ktorým sa zatiaľ nepodarilo dostať na palubu záchranných lietadiel, sa na ňu snažia dostať aspoň svoje ratolesti.

Pri presune z Afganistanu začala jedna z utečeniek rodiť priamo na palube amerického lietadla. V sobotu porodila Afganka na pôde americkej základne v Nemecku v úložnom priestore lietadla. Matka aj novonarodená dcéra sú v poriadku a zdravé, hlási veliteľstvo leteckých síl USA na Twitteri. O prípade informuje Vice.

Ide pritom o výnimočný prípad, v ktorom zostáva matka s dieťaťom. V dôsledku prevzatia moci Talibanom z krajiny uteká množstvo ľudí. Tí, ktorým sa zatiaľ nepodarilo dostať na palubu záchranných lietadiel, sa na ňu snažia dostať aspoň svoje ratolesti. Vzdávajú sa svojich detí v nádeji na lepšiu budúcnosť.

Matky hádžu vojakom deti cez plot

Správy o tehotnej žene prišli krátko po tom, čo sa na sociálnych sieťach rozšírilo srdcervúce video. V ňom podáva cez ostatný drôt civilista malé bábätko americkému vojakovi. Ten dieťa schmatne a podáva ho kolegovi. Pre Vice World News americká armáda potvrdila, že dieťa je znova v rukách otca. Ten ho podal vojakom a potom utekal späť k manželke, ktorá sa zranila v dave ľudí. Tí sa na letisku v Kábule tlačili v snahe utiecť pred Talibanom.

Domov
Zdieľať
Diskusia