Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. septembra 2021, 14:30
Čas čítania 6:36
Martin Adam Pavlík

Connor McGregor: zo špičkového športovca zloduch plný nechutných urážok a vyhrážok. Čo sa to stalo s MMA zápasníkom?

Connor McGregor: zo špičkového športovca zloduch plný nechutných urážok a vyhrážok. Čo sa to stalo s MMA zápasníkom?
Zdroj: Getty Images/Ethan Miller
ZAUJÍMAVOSTI CONOR MCGREGOR MMA UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Z uznávanej MMA hviezdy a dvojnásobného šampióna UFC sa pomaly stáva čoraz väčší zloduch. Čím to je?

McGregor bol vždy ostrý „trashtalker“. Patrí medzi tých úplne najlepších. Má to v krvi. Poľahky sa vie súperom dostať do hlavy a už pred zápasom poriadne zamiešať karty. Vie vyburcovať dav. Aj preto ho milujú milióny fanúšikov po celom svete a dokázali by preňho až vraždiť. Napriek tomu, že výmena názorov a nevraživosť so súpermi bola v jeho kariére prítomná vždy, na konci zápasu vedel Ír pokorne prísť za porazenými a podať si s nimi ruku, objať ich, prehodiť pár slov, jednoducho – vedel ukázať rešpekt. Od istého momentu sa však niečo zmenilo. 

„V spánku to dostanete, ste mŕtvi. Ty a tvoja pani, zďaleka sme neskončili.“ Z týchto slov, ktoré Conor povedal, sediac pri klietke so zlomenou nohou po druhej prehre v rade s Dustinom Poirierom (pričom navyše rukou imitoval pištoľ pri hlave), skutočne mrazí. Tu sa už totiž končia všetky žarty. Ide ešte o „trashtalk“ alebo už o serióznu vyhrážku, ktorú by mala začať riešiť polícia? Išlo o chvíľkový skrat alebo len Notorious strhol v tom momente masku a ukázal pravú tvár? Kde sú hranice toho, čo môže bojovník v klietke či mimo nej povedať alebo napísať? Ukazuje sa, že tridsaťtriročný bojovník ľahkej váhy preráža čoraz väčšie a hrubšie dno a stáva sa čoraz zlomyseľnejším. Dokázali to aj ďalšie nechutné urážky adresované Poirierovej žene.

Conor McGregor a Dustin Poirier na predzápasovej tlačovej konferencii.
Conor McGregor a Dustin Poirier na predzápasovej tlačovej konferencii. Zdroj: TASR/AP/John Locher

Twitterová vojna šampiónov

Už mu nejde o to, len tak si do niekoho uštipačne rypnúť. Vyslovene sa snaží hocikoho, kto sa odváži čo i len jemne skritizovať jeho výkon či správanie, čo najkrutejším spôsobom uraziť a udrieť na tú najcitlivejšiu strunu. Ukázal to aj vtedy, keď Poiriera po poslednom zápase podporil Írov najväčší rival Khabib Nurmagomedov so slovami: „Dobro vždy zvíťazí nad zlom,“ pričom pod zlom myslel práve McGregora. Ír na to zareagoval na Twitteri vetou: „Covid je dobro a otec je zlo?“ Na vysvetlenie, narážal tým na smrť Khabibovho otca Abdulmanapa, ktorý v júli minulého roka podľahol práve covidu. McGregor pritom dobre vedel, aký blízky vzťah spolu mali, keďže nebol len jeho otcom, ale už od malička aj trénerom a tým najväčším motivátorom. Conor neskôr vyjadrenie zmazal.

Odporúčané
Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 17. apríla 2024, 15:00

Na drsný tweet následne zareagoval Khabibov dlhoročný kamarát, tímový kolega a zároveň bývalý šampión v dvoch váhových kategóriách (stredne ťažkej a ťažkej), v súčasnosti komentátor UFC Daniel Cormier, prezývaný DC. Podľa neho zašiel McGregor už priďaleko a prekročil všetky možné hranice. Pre ESPN prezradil: „Úprimne povedané, keď Conor robí podobné veci, je ťažké pochopiť, ako stále môže existovať také množstvo ľudí, ktorí podporujú tento typ správania.“ Cormier zároveň uviedol, že podľa neho ide zo strany Íra o volanie o pomoc. „Conor má všetky peniaze na svete, má všetku slávu, ale po týchto veciach by mu mal niekto pomôcť prehodnotiť jeho myslenie a zameranie. Dostať ho späť na lepšie miesto. Je to nešťastné.“

Tlstý, ožratý zm*d

Ír neostal nič dlžný svojej povesti a DC-ho nazval na Twitteri tlstým, ožratým zm*dom a tvrdo pokračoval: „Daniel Cormier je tučná trápnosť. Každý deň je v horšom stave a kondícii. Boh mu žehnaj. Opitý sa predvádzal na mediálnom dni len deň predtým, ako komentoval môj zápas. Opitý počas svojej práce? Deň predtým, ako komentujete najväčší súboj v histórii?“ Zápasník však svoje tweety neskôr opäť zmazal. „Nestaraj sa o to, čo hovorím, ani o to, ako sa obliekam či ako vyzerám. Mal by si sa starať o chlapíkov, čo ti nakopávajú zadok vždy, keď vojdeš do oktagonu. Nie som chlap, s ktorým si musíš robiť starosti. Som hotový. Som na dôchodku. Žijem svoj najlepší život. Snaž sa poraziť tých, proti ktorým bojuješ. Vypadni z internetu,“ odkázal mu DC.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 102237 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aký drsný odkaz poslal McGregorovi bývalý šampión strednej váhy Michael Bisping. 
  • Do ktorého významného bojovníka UFC sa ešte írsky zápasník obul a predikoval, že ho knokautuje.
  • Aké má McGregor možnosti po zotavení zo zranenia a zároveň šance vrátiť sa na vrchol.
  • Čo si o jeho budúcej kariére myslia ostatní uznávaní ľudia z MMA komunity.
Domov
Zdieľať
Diskusia