Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2021, 10:25
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Tesla vyvíja humanoidného robota, finálneho teslabota predstaví už budúci rok

Tesla vyvíja humanoidného robota, finálneho teslabota predstaví už budúci rok
Zdroj: Tesla
TECH ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

CEO Tesly oznámil, že jeho spoločnosť pracuje na vývoji humanoidného robota. Prototyp chce predstaviť budúci rok.

Elon Musk si na tlačovú konferenciu priniesol človeka zahaleného v obtiahnutom overale čierno-striebornej farby. Aj keď mnohí právom nechápali, v skutočnosti dáva verejnosti na známosť, že pracuje na vývoji humanoidného robota s vlastnosťami človeka.

Miliardár Musk chce využiť skúsenosti svojej spoločnosti s automatizovanými strojmi vrátane hardvéru a softvéru, ktoré dnes využívajú pri implementácii autopilota do vozidiel Tesla. 

Podľa portálu Verge chce Elon Musk vytvoriť robota, ktorý bude priateľský v zmýšľaní a zároveň sa nemôže za žiadnych okolností stať, že bude silnejší ako jeho majiteľ. 

Robot bude mať výšku skoro 173 centimetrov a bude vážiť necelých 57 kíl. Podľa majiteľa technologickej spoločnosti to znamená, že ho v prípade potreby dokáže takmer hocikto premôcť. Vo firme tohto pripravovaného humanoida volajú Optimus a podľa Muska bude prototyp oficiálne predstavený „niekedy v budúcom roku“. 

Roboti budú navrhnutí tak, aby vykonávali úlohy, ktoré sú „nebezpečné, nudné alebo opakujúce sa“, a podľa Muska tým zjednodušia ľuďom fyzickú prácu.

Populárny miliardár, ktorý prostredníctvom svojich príspevkov dokáže hýbať cenami kryptomien, zatiaľ nevie, aká je ekonomická budúcnosť tohto projektu. Známe nie sú potrebné investície a ani cena humanoidného robota. Isté však je, že ho nebude môcť mať doma každý. „Uvidíme,“ odpovedal na otázku týkajúcu sa ekonomickej stránky teslabota. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa HYPEBEAST (@hypebeast)

Domov
Zdieľať
Diskusia