Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. augusta 2021, 19:13
Čas čítania 0:31
Viktor Kniš

Matovič chce dať 400-tisíc eur Zuzane z Prešova, ktorá neuhádla heslo očkovacej lotérie včas. Išiel za ňou na východ

NEWS IGOR MATOVIČ OČKOVACIA LOTÉRIA
Uložiť Uložené

Minister financií a šéf RTVS dnes strávili deň v Prešove. Vybrali sa za Zuzanou z očkovacej lotérie.

Minister financií Igor Matovič a riaditeľ verejnoprávnej RTVS dnes odcestovali do Prešova, kde navštívili súťažiacu z očkovacej lotérie Zuzanu. Tú v nedeľu vyžrebovali ako výherkyňu 400-tisíc eur, peniaze však nezískala, pretože nepoznala unikátne heslo. Aj keď pravdepodobne živý prenos naozaj sledovala, vinou oneskorenia online vysielania nesplnila 20-sekundový limit. 

Igor Matovič v živom vysielaní RTVS povedal, že do Prešova síce neprišli Zuzane sľúbiť výhru, chce sa však rozprávať s právnikmi, či by aj napriek porušeniu štatútu bolo možné Prešovčanke výhru vyplatiť. Niektorí právnici podľa neho nie sú proti, výsledok by mal byť podľa Matoviča známy zajtra, najneskôr pozajtra.

„Právo nemôže byť len striktné, ale musí byť aj spravodlivé. Stala sa krivda. Zuzana nevyhrala, na druhej strane väčšina Slovenska cíti, že má morálne právo na výhru, a urobíme všetko s právnikmi, aby výhru dostala,“ povedal Matovič.

Domov
Zdieľať
Diskusia