Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2021, 10:57
Čas čítania 1:20
Richard Bonde TASR

Taliban vtrhol do hlavného mesta Kábul zo všetkých strán. Boje zatiaľ neprepukli

POLITIKA AFGANISTAN TALIBAN VOJNY
Uložiť Uložené

Afganistan bude čoskoro celý v rukách militantného radikálneho hnutia.

Afganské militantné hnutie Taliban vstúpilo do hlavného mesta krajiny, do Kábulu. To ako jedno z mála doteraz zostávalo pod kontrolou oficiálnej vlády. 

Podľa správ reportérov BBC ozbrojenci nenarazili na odpor a v meste zatiaľ neprepukli boje. Vláda tvrdí, že „situácia je pod kontrolou“.

Odporúčané
VIDEO: Masívne zemetrasenie na Haiti si vyžiadalo viac ako 300 mŕtvych. Niektoré mestá sú takmer zrovnané so zemou VIDEO: Masívne zemetrasenie na Haiti si vyžiadalo viac ako 300 mŕtvych. Niektoré mestá sú takmer zrovnané so zemou 15. augusta 2021, 9:39

Samotný Taliban vyhlásil, že nechce metropolu dobyť „silou“, a svojim bojovníkom nariadil, aby čakali na jej okraji. 


„Islamský emirát (Taliban) dáva všetkým svojim silám pokyn, aby stáli pri bránach Kábulu a nepokúšali sa vstúpiť do mesta,“ uviedol hovorca hnutia na sociálnej sieti, hoci niektorí obyvatelia Kábulu i miestni predstavitelia už informovali, že militanti pokojne vošli na viaceré predmestia.

Domov
Zdieľať
Diskusia