Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2021, 21:37
Čas čítania 0:44
Adam Novosad TASR

Voliči Smeru sú proti očkovaniu viac ako voliči ĽSNS. Iba 16 percent Slovákov by rozhodne očkovanie neodporučilo svojim známym

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Desiaty prieskum Ako sa máte, Slovensko? sa zameriaval na odporúčanie očkovania.

Už desiata vlna prieskumu Ako sa máte, Slovensko? zisťovala, ako sa menia postoje obyvateľov Slovenska k očkovaniu postupom času. Najnovšie výsledky naznačujú, že 16,4 percenta opýtaných by rozhodne neodporúčalo svojim známym, aby sa dali zaočkovať.

Otázky v prieskume boli tri. Najskôr ľudia odpovedali na otázku, či by odporučili vakcínu 70-ročnému dôchodcovi s cukrovkou, potom 30-ročnému zdravému človeku a napokon 13-ročnej dcére svojho známeho.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/AP/Steve Parsons

Zaočkovaní respondenti by odporúčali dať sa zaočkovať 30-ročnému človeku (75,1 percenta z nich), ale aj 70-ročnému dôchodcovi s cukrovkou (61,5 percenta). U 13-ročnej dcéry odporúča očkovanie 42,2 percenta opýtaných, ale 40,2 percenta by zase počkalo na potvrdenie bezpečnosti vakcíny.

Domov
Zdieľať
Diskusia