Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. augusta 2021 o 14:46
Čas čítania 0:48
Kamila Šebestová

Malé bzdochy útočia na Košičanov, dostanú sa všade a nepríjemne pichajú

NEWS KOŠICE ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Bzdochy boli v Košiciach problémom aj minulý rok.

Na východe útočia bzdochy. Košičanov trápi malý hmyz vo dne aj v noci. Dokáže ich vraj aj nepríjemne poštípať. 

„Neviete, čo sa to deje na Furči? Milión malých mušiek, sú všade, na vyvesenej bielizni, kvetoch, sadeniciach. Sú také dotieravé, že hneď ako vyjdete von, sadnú aj na vás,“ píše Košičanka na Facebooku. Podľa stránky Košice aktuálne majú so bzdochami nepríjemnú skúsenosť aj ľudia v iných častiach mesta, napríklad na sídlisku Nad jazerom. 

Bzdochy sú však problémom aj v Bratislave. Obyvatelia hlavného mesta takisto poukazujú na ich premnoženie. Zdá sa však, že najextrémnejšie je to v Košiciach, kde sú bzdochy doslova všade. Ľahko sa dostanú dovnútra. Hoci zvyčajne napádajú stromy, rady sa prisajú aj na ľudskú kožu a sajú krv. 

Bzdochy, ktoré útočia v Košiciach.
Bzdochy, ktoré útočia v Košiciach. Zdroj: Facebook/Košice aktuálne

 „Aj my na juhu máme,“ píše Zuzana z Košíc. „Už dlhší čas sú aj na Železníkoch, je ich veľmi veľa,“ dodáva Tomáš. Ďalší Košičania píšu, že bzdochy sú aj v centre mesta. 

Odporúčané
Košice ožijú farebnými grafitmi. Prvý ročník festivalu Creative Streets prinesie umenie či koncert Tiny a Separa Košice ožijú farebnými grafitmi. Prvý ročník festivalu Creative Streets prinesie umenie či koncert Tiny a Separa 7. mája 2024 o 13:30

„My sme postriekali sprejom proti mravcom a zdochli všetky,“ odporúča jedna z obyvateliek Košíc. Ďalší však odpovedajú, že postreky fungovali krátkodobo a na ďalší deň bzdochy opäť prišli. 

Podľa portálu Košice aktuálne môžu bzdochu Corythucha ciliata zlikvidovať len odborné firmy, ktoré sa zaoberajú dezinsekciou. Zdá sa, že mesto tento problém bude musieť riešiť s odborníkmi. 

Odporúčané
Bratislavu zaplavili komáre. Je to daň za krásnu prírodu, mohlo to byť horšie, vraví šéf lovcov komárov Bratislavu zaplavili komáre. Je to daň za krásnu prírodu, mohlo to byť horšie, vraví šéf lovcov komárov 6. augusta 2021 o 8:38
Domov
Zdieľať
Diskusia