Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2021, 9:30
Čas čítania 7:42
Dominik Vetrák

Shia LaBeouf: niekoľkokrát zatknutý, znásilnený a špičkový herec, ktorého kariéra sa asi skončila

Shia LaBeouf: niekoľkokrát zatknutý, znásilnený a špičkový herec, ktorého kariéra sa asi skončila
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY SHIA LABEOUF
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Shia LaBeouf strávil viaceré noci vo väzení, má na krku obvinenie zo sexuálneho zneužívania, mal rasistické poznámky na policajtov, vyhrážal sa vlastným priateľkám a svojím metodickým herectvom znechutil svojich kolegov, lebo sa neumýval celé týždne.

Shia LaBeouf (jeho meno sa číta Šaja Labaf) má 35 rokov, no za svoju kariéru už zažil viac škandálov, úspechov a nepríjemných skúseností než hollywoodski veteráni, ktorí majú dvakrát toľko rokov.

Strávil množstvo nocí vo väzení, viackrát čelil rôznym obvineniam, sťažovali sa na neho viacerí hereckí kolegovia a nedávno ho bývalá priateľka obvinila zo sexuálneho obťažovania a z fyzického aj mentálneho násilia. Má problémy s alkoholom a trpí posttraumatickou stresovou poruchou (PTSD), lebo počul, ako neznámy páchateľ znásilňuje jeho matku.

Odporúčané
Mel Gibson nenávidel Židov a bil svoju ženu. Hollywood ho zavrhol, no nakoniec mu odpustil a Mel znovu nakrúca oscarové filmy Mel Gibson nenávidel Židov a bil svoju ženu. Hollywood ho zavrhol, no nakoniec mu odpustil a Mel znovu nakrúca oscarové filmy 20. mája 2021, 14:30

Väčšina jeho psychických problémov a problémového správania zrejme pramení z detstva. Ako sám povedal, jeho rodičia boli divní. Avšak milovali ho a on miloval ich. Najväčším problémom bol asi jeho vzťah s otcom, veteránom z Vietnamu, ktorý ho napádal ako slovne, tak aj fyzicky.

Počas jedného z flashbackov na vojnu vo Vietname údajne dokonca na Shiu namieril zbraň. Shia svojho otca často sprevádzal na stretnutiach anonymných alkoholikov. Jeho otec pil a drogoval, istý čas bol aj na odvykačke od heroínu. Jeho rodičia sa neskôr rozviedli a mali veľké finančné problémy. Shia má s nimi dodnes skvelý vzťah a podporuje ich aj finančne. 

Svoj vzťah s otcom herec zachytil vo vynikajúcej dráme Honey Boy, pre ktorú napísal aj scenár a produkoval ju. Shia si v nej zahral svojho otca a s pomocou hercov Noaha Jupeho a Lucasa Hedgesa (stvárnili Shiu v 12 a 22 rokoch jeho života) vyrozprával, aké to bolo, žiť s ním v domácnosti a pretĺkať sa prvými hereckými rolami. 

Na Shiovi to evidentne zanechalo tvrdé následky. Herec má údajne sklony k násiliu a agresivite, trpí pocitom nadradenosti a zneužíva ženy – psychicky aj fyzicky. Aspoň to tvrdí herečka a speváčka FKA Twigs, s ktorou chodil v čase natáčania Honey Boy. Herečka tam stvárnila jednu z postáv. 

V žalobe, ktorú podala a dostalo sa k nej Variety, je napísané, že Shia mentálne a fyzicky zneužíva a využíva ženy a je nebezpečný. Jedného dňa sa herečka údajne zobudila s tým, že ju začal škrtiť. Inokedy sa zase vyhrážal, že havaruje s autom, v ktorom sa viezli. 

Shia je známy tým, že sa rád vcíti do svojej filmovej roly a niekedy to až príliš preháňa. Počas natáčania vojnovej snímky Fury s Bradom Pittom sa napríklad celé týždne neumýval, aby viac pochopil, ako sa cítila jeho postava zahrabaná v zákopoch. V prvých týždňoch natáčania si dokonca vyrazil vlastný zub a porezal sa na tvári. Údajne ho karhal režisér David Ayer aj hlavná hviezda filmu Brad Pitt, no nepomohlo to a herec býval mimo štábu a ostatných kolegov. 

Fury
Zdroj: Sony Pictures Entertainment

Asi ťa teda neprekvapí, že jeho metodické herectvo, ako sa nazýva štýl, keď sa herec chce čo najviac vžiť do postavy, liezlo na nervy aj bývalej priateľke FKA Twigs. Tá v spomínanej žalobe tvrdí, že Shia sa snažil dostať do postavy chladnokrvného zabijaka vo filme The Tax Collector odporným spôsobom. Vraj brázdil ulice Los Angeles a zabíjal túlavé psy.

Nabitú pušku si držal aj vedľa postele, kde spal. Vraj mal strach, že ich v noci niekto napadne, no zároveň odmietal zamykať predné dvere. Herečka navyše tvrdí, že počas dňa náhodne zrátal bozky, ktoré mu dala, a hneval sa na ňu, ak mu nevyšlo dostatočne vysoké číslo. Shia ju podľa jej slov aj zámerne nakazil infekčnou pohlavnou chorobou. 

Shia sa k tomu vyjadril nasledujúco: „Nie som v pozícii, aby som niekomu hovoril, ako sa pre moje správanie cíti. Na svoje agresívne správanie či alkoholizmus nemám žiadne výhovorky, len logické odôvodnenia. Škodil som sám sebe a ľuďom okolo mňa po celé roky. V minulosti som ubližoval ľuďom, ktorí sú mi najbližší. Hanbím sa za to a ospravedlňujem sa všetkým, ktorým som ublížil. Nemám k tomu viac čo povedať.“  

FKA Twigs nie je jediná žena, ktorej Shia údajne ublížil. Shia si podľa slov jeho právnika uvedomuje, že má vážne problémy, a hľadá riešenie cez odbornú pomoc. Svoje činy ľutuje a vraj sa chce napraviť.

FKA Twigs v Honey Boy.
FKA Twigs v Honey Boy. Zdroj: Amazon Studios

Shia bol niekoľkokrát vo väzení za rôzne menšie aj väčšie priestupky. Po 21. narodeninách ho na jednu noc zatkli, lebo opitý robil v obchode výtržnosti.

Shia je, mimochodom, aj známy plagiátor. Viackrát ukradol citáty a iné umelecké diela iným autorom bez toho, aby to vôbec niekde spomenul. Aj jeden z jeho krátkych filmov je postavený na poviedke od autora menom Daniel Clowes, ktorému tak v podstate ukradol príbeh.

V roku 2012 získal rolu v dvojfilme Larsa von Triera s názvom Nymfomanka veľmi netradičným spôsobom. Zentropa Productions, produkčná spoločnosť stojaca za filmom, požiadala herca v rámci konkurzu o fotky jeho penisu, čo Shiu a jeho tím dosť vystrašilo. Shia nakoniec rolu získal tak, že režisérovi poslal pornovideo, ktoré natočil so svojou vtedajšou priateľkou. 

Nymphomaniac
Zdroj: Magnolia Pictures
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 101618 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kedy a ako ho znásilnila fanúšička.
  • Prečo v súvislosti s ním vzniklo toľko meme.
  • Aké najdivnejšie veci v živote urobil.
  • Prečo sú Honey Boy a Peanut Butter Falcon jeho najdôležitejšie filmy.
  • Prečo kritizoval Spielberga a prečo nenávidí sériu Transformerov, ktorú po 3. časti opustil.
  • Prečo sa pobil s Tomom Hardym.
Domov
Zdieľať
Diskusia