Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2021, 15:11
Čas čítania 1:18
Ema Stanovská

Facebook zablokoval antivaxerskú skupinu Nezaočkovaní. Členovia sa povzbudzovali v nenosení rúšok a šírili bludy

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

„Nebojte sa neočkovať!!! Svoje deti som nedala zaočkovať ani povinnými vakcínami a sú dokonca zdravšie,“ píše v statuse jedna členka skupiny.

Policajný zbor Slovenskej republiky upozornil spoločnosť Facebook na dezinformačnú skupinu Nezaočkovaní, ktorá je už niekoľko hodín nedostupná. Polícia o tom informovala na svojom Facebooku. Upozornenie sa týkalo jej obsahu, ktorý bol nielen dezinformačný, ale aj agresívny a podnecujúci násilie.

Skupina, ktorá mala viac ako 35-tisíc členov, patrila podľa instagramovej stránky Očami farmácie medzi najrýchlejšie rastúce skupiny na Facebooku. Očami farmácie spravuje farmaceut Marek Kajan, ktorý hravou formou vzdeláva ľudí o medicínskych témach a vyvracia mýty týkajúce sa (aj) covidu-19.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Očami farmácie (@ocami_farmacie)

„V skupine sa objavovalo denne aj viac ako 100 statusov rôznych osôb. Informácie boli často klamlivé a zavádzajúce. Už z názvu vyplýva, že sa dotýkali tém ako očkovanie, koronavírus, ako aj porušovania mimoriadnych opatrení,“ píše Polícia SR.

Namutovaná chrípka a zotročovanie národa

Veľký úspech mali v zablokovanej skupine komentáre rodičov, ktorí sa hrdo hlásia k tzv. antivaxerskému hnutiu a ostatným rodičom radia, aby svoje deti určite nedali očkovať. „Hľadám učiteľku, ktorá mi bude doučovať dieťa. Moje zdravé dieťa nebude nosiť náhubok!“ píše jedna rozhorčená matka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia