Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2021, 9:15
Čas čítania 0:49
Jakub Paulík

Aktivistka Greta Thunberg dostala prvú dávku vakcíny proti koronavírusu. Neváhajte, očkovanie zachraňuje životy, odkazuje

Aktivistka Greta Thunberg dostala prvú dávku vakcíny proti koronavírusu. Neváhajte, očkovanie zachraňuje životy, odkazuje
Zdroj: Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images
NEWS GRETA THUNBERGOVÁ KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Zároveň poukázala na nespravodlivé rozdelenie vakcín.

Známa klimatická aktivistka Greta Thunberg na Twitteri oznámila, že sa dala zaočkovať prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu covid-19. Vo svojom príspevku zároveň skritizovala nerovnomerné rozdeľovanie vakcín po svete.

Aj preto vyjadrila vďaku, že sa nachádza v časti sveta, kde sa už môže dať zaočkovať. Odkázala tiež na článok denníka New York Times, podľa ktorého sa v krajinách s nízkym príjmom podalo len 0,3 % zo všetkých dávok.

„Nikto nie je v bezpečí, kým nie sú v bezpečí všetci. Keď vám však ponúknu vakcínu, neváhajte. Zachraňuje životy,“ napísala. Citovala tak známy výrok, ktorý odkazuje na to, že kým nebude zaočkovaná väčšina populácie, nikto nebude skutočne v bezpečí. Čím viac sa bude totiž vírus šíriť, tým je väčšia šanca na to, že bude mutovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia