Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
13. júla 2021, 16:23
Čas čítania 1:19
Viktor Kniš

Makó: Novinár si vymyslel, že teraz lietam do Dubaja, Fico nemá inú možnosť, ako na mňa útočiť

NEWS ĽUDOVÍT MAKÓ
Uložiť Uložené

Spolupracujúci obvinený Ľudovít Makó je zdrojom informácií pre políciu v mnohých trestných kauzách. Nebyť jeho svedeckých výpovedí, vyšetrovatelia by mali oveľa ťažšiu pozíciu.

Ľudovít Makó je korunným svedkom v mnohých kauzách, na ktorých vyšetrovatelia ešte len pracujú, zároveň sa začala jeho cesta po hlavných pojednávaniach na Špecializovanom trestnom súde. Svedčí proti bývalým vysokopostaveným funkcionárom štátu obžalovaným zo závažnej trestnej činnosti. 

Bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Makó už vypovedá aj proti politikom zo strany Smer-SD. Spoločne s ďalšími spolupracujúcimi obvinenými svedčia proti súčasnému aj bývalému vedeniu. Robert Fico Makóa dlhodobo spochybňuje, nazýva ho „udavačom“ a upozorňuje, že polícii povie výmenou za slobodu čokoľvek. Makó v rozhovore pre TV JOJ uviedol, že Fico nemá inú možnosť, ako na neho a ďalších útočiť.  

„Ja by som sa spýtal jednu otázku, že pokiaľ teda útočí na orgány činné v trestnom konaní, na ľudí, ktorí vypovedajú pravdu, tak v čase, keď on bol premiérom, ako to potom bežalo? To je moja otázka za všetko,“ povedal v rozhovore v reakcii na Roberta Fica. Pred novinármi priznal, že šéf Smeru sa s ním vlani stretol a chcel od neho informácie. Strana Smer to vo vyhlásení poprela a prstom ukázala na údajné stretnutia Makóa a Matoviča. 

Odporúčané
Budova SIS ukrýva „cigarový klub“, v ktorom údajne ovplyvňovali vyšetrovania, potvrdzujú viacerí svedkovia Budova SIS ukrýva „cigarový klub“, v ktorom údajne ovplyvňovali vyšetrovania, potvrdzujú viacerí svedkovia 13. júla 2021, 8:54

Ľudovít Makó v rozhovore poprel, že by disponoval akýmkoľvek majetkom. „Keď si aj otvoríte kataster, tak uvidíte, ktoré majetky sú moje, a uvidíte, že všetky tie majetky, či už hnuteľné, alebo nehnuteľné, sú zaistené. Ja iné majetky nemám,“ povedal televízii JOJ. Poprel aj cesty do Dubaja, tie si vraj vymyslel novinár z Topiek. 

Bývalý šéf KÚFS tvrdí, že ľutuje, že v minulosti spolupracoval na korupčných trestných činoch. „Neviem to vrátiť späť, bohužiaľ. Snažím sa to napraviť aspoň tým, čo robím teraz, ale nič viac už preto, čo sa stalo v minulosti, urobiť neviem,“ dodal. 

Robert Fico aj dnes inštitút spolupracujúceho obvineného popieral. Hovorí, že orgány činné v trestnom konaní nemôžu stavať na výpovedi niekoho, kto je obvinený zo závažnej trestnej činnosti. Konštatuje, že ľuďom, akým je kajúcnik a bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó, nemožno pri výpovediach dôverovať, pretože na jednej strane prejavuje záujem spolupracovať s OČTK, ale na druhej strane zamlčiava podstatnú časť svojej trestnej činnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia