Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2021, 8:54
Čas čítania 2:36
Viktor Kniš

Budova SIS ukrýva „cigarový klub“, v ktorom údajne ovplyvňovali vyšetrovania, potvrdzujú viacerí svedkovia

NEWS VLADIMÍR PČOLINSKÝ
Uložiť Uložené

Spolupracujúci obvinený Ľudovít Makó tvrdí, že sa minulý rok v cigarovom klube v budove SIS v Bratislave dozvedel, že na ňom tajní pracujú v súvislosti s prípravou vraždy vyšetrovateľa. Údajne mu pomohol Kováčik.

Aj Vladimír Pčolinský potvrdzuje slová bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy, ktorého Robert Fico označil za udavača.

Tajní majú „cigarový klub“, kde vraj ovplyvňovali vyšetrovanie 

Exriaditeľ Slovenskej informačnej služby potvrdil verziu Ľudovíta Makóa o vlaňajšom stretnutí v netradične zariadenej miestnosti v budove tajnej služby, kde sa exšéf KÚFS-u údajne dozvedel o tom, že ho SIS rozpracovala v súvislosti s objednávkou vraždy vyšetrovateľa Jána Čurillu. Na stretnutí vraj boli aj Makó, Pčolinský a odsúdený bývalý námestník SIS Boris Beňa. 

„Áno, môj klient sa zúčastnil tejto schôdzky,“ povedal Denníku N právny zástupca Vladimíra Pčolinského. Obvinený nominant Sme rodina sa vraj o obsah dialógu medzi dvojicou Makó – Beňa nezaujímal, aj keď sa bavili o takých závažných podozreniach.

Pčolinský
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Spolupracujúci obvinený Ľudovít Makó sa prvýkrát objavil pred súdom ako svedok počas uplynulého týždňa. Potvrdil svoje slová z prípravných konaní, keď usvedčoval svojich bývalých najbližších spolupracovníkov vrátane príslušníkov SIS a bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

Práve najmocnejší muž na Úrade špeciálnej prokuratúry údajne po stretnutí v cigarovom klube pomohol Makóovi tým, že mu odovzdal kópiu spisu vrátane utajovaných skutočností týkajúcich sa odpočúvania. Kováčik je z týchto činov obžalovaný a pred Špecializovaný trestný súd sa postaví v utorok.

Medzičasom mu podľa TV Markíza odobrali bezpečnostnú previerku, Makó vypovedal aj o tom, ako pomáhal Kováčikovi zohnať človeka, ktorý by mu pomohol oklamať detektor lži. 

Domov
Zdieľať
Diskusia