Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2021, 16:37
Čas čítania 0:44
Jakub Paulík

Fanúšikovia Anglicka žiadajú petíciou opakovanie finále Eura 2020. Rozhodca bol vraj zaujatý

ŠPORT EURO 2020 FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Výhra Talianska je nezaslúžená, myslia si tisíce fanúšikov Anglicka.

Niektorí skalní fanúšikovia Anglicka sa nedokážu preniesť cez prehru proti Taliansku, a tak začali písať petície, ktorými žiadajú opakovanie zápasu. Prehru zrejme prijímajú ťažko aj preto, že nešlo o zápas rozhodnutý v riadnom hracom čase. Práve naopak, ten skončil remízou 1 : 1 a o víťazovi nakoniec rozhodli až penalty.

Podľa denníka Daily Mail sa v petíciách odvolávajú aj na to, že Taliansko údajne nehralo férovo, pričom poukazujú na zákrok kapitána Giorgia Chielliniho proti Bukayoivi Sakovi, po ktorom spadol na zem.

Odporúčané
Internet sa vysmieva Angličanom. It's coming to Rome, znejú hlasy mémových stránok po zbabraných penaltách Internet sa vysmieva Angličanom. It's coming to Rome, znejú hlasy mémových stránok po zbabraných penaltách 12. júla 2021, 12:52

Rozhodca usúdil, že incident vyrieši žltá karta, no množstvo anglických fanúšikov by prijalo, keby Chiellini dostal červenú. Jednu z petícií, ktorou žiadajú nový zápas, podpísalo vyše 5 000 ľudí. Jej autor tvrdí, že rozhodca bol zaujatý a neobjektívny.

Nad podobnými žiadosťami sa môže vedenie UEFA iba pousmiať. Vrásky na tvári mu však určite prinieslo agresívne správanie niektorých futbalových fanúšikov Anglicka, ktorí sa po prehre nad Talianskom s radosťou pobili.

„Nikto, kto sa takto nechutne správal, nie je pri fanúšikovaní nášmu tímu vítaný. Spravíme všetko, čo je možné, aby sme týchto hráčov podporili, a zároveň budeme trvať na najtvrdších možných trestoch pre ľudí zodpovedných (za toto správanie),“ skonštatovala v stanovisku anglická Futbalová asociácia.

Domov
Zdieľať
Diskusia